Diari La Veu del País Valencià
Motes diu ara que ell era la víctima
Europa Press / Paterna

L’exdirectiu de Ràdio Televisió Valenciana i exdirector de Ràdio 9, Lluís Motes, ha defensat davant el jutge que durant la seua etapa en la societat es preocupava per aconseguir una bona programació per a augmentar l’audiència i s’ha desvinculat de qualsevol despesa o dels pressupostos, que eren aprovats per la Generalitat.

Motes s’ha pronunciat així en la seua declaració com a imputat en el jutjat de primera instància i instrucció número 6 de Paterna (València), on estava citat en una causa oberta per presumptes irregularitats en contractes de RTVV.

Lluís Motes ha acudit al jutjat cap a les 09.15 hores i allí l’esperaven una trentena d’extreballadors de la ràdio i la televisió públiques valencianes, que l’han rebut al crit de “corrupte” i “lladre”. L’exdirector de Ràdio 9 ha denunciat en el jutjat de guàrdia, després d’acabar la seua declaració, haver rebut una puntada de peu i haver-se sentit coaccionat.

Motes ha reconegut haver signat alguns contractes que estan sent investigats però ha aclarit que ell no s’encarregava dels pressupostos, que venien des de la Generalitat, que era la propietària de l’empresa.

Cap responsabilitat directa

Així, al llarg de l’interrogatori ha sostingut que rebia ordres i que no tenia cap responsabilitat directa de les despeses en les contractacions, sinó que es dedicava a cercar una bona programació per a la societat.

En concloure la seua compareixença davant el jutge, ha eixit dels jutjats escortat per agents de la Policia Nacional fins que s’ha introduït en un vehicle que l’esperava en la porta.

A més, sobre les 10.50 hores ha arribat un altre dels exdirectius de RTVV citats com a imputats, Luis Redondo, qui també ha sigut rebut amb crits de “corrupte” i “pocavergonya”. Redondo estava citat a declarar en la mateixa causa a les 12.00 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa