Diari La Veu del País Valencià
Cotino: ‘He fet el que els tècnics m’han dit que havia de fer’
RedactaVeu / Europa Press / València

El president de les Corts, Juan Cotino, ha argumentat que, tant en la seua etapa com a conseller de Benestar Social, com en els altres llocs de responsabilitat que ha exercit en l’administració pública, no ha adjudicat “res”, sinó que s’ha limitat a fer el que els tècnics d’aquests departaments li han dit que fera.

“Jo mai he ficat la mà en cap calaix, ni he afavorit cap empresa, i molt menys que eixa empresa tinguera una certa vinculació amb un familiar meu”, ha agregat sobre aquest tema.

Cotino s’ha pronunciat d’aquesta manera en declaracions als mitjans en relació a la denúncia que EUPV ha presentat davant Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) per l’adjudicació en 2009 de places residencials de la tercera edat, quan era conseller de Benestar Social.

En opinió del president del Parlament valencià, “és bo que es tramite quan abans” aquesta denúncia per a anar a declarar “com més prompte millor”. D’aquesta manera, segons Cotino, es veurà que “en tots els llocs on he estat, he fet les coses d’acord amb el que els informes tècnics i jurídics de cada departament han dit que havia de fer”, ha remarcat.

“Si açò és bo per a la societat i per a la meua persona, que s’investigue. L’únic tema és que quan s’investigue, tardarà temps, donarem més treball als jutjats, però el mal dels titulars i les declaracions d’uns i d’uns altres ja estan sobre una persona”, ha lamentat.

“Jo no he adjudicat res. Jo, personalment he fet el que els serveis tècnics de cada Conselleria, de cada Ministeri, i de cada lloc on he estat, m’han dit que havia de fer”, ha argumentat Cotino, qui ha reconegut que durant la seua trajectòria política ha pogut equivocar-se en algunes de les seues decisions.

No obstant açò, ha dit que “jo mai he ficat la mà en cap calaix, ni he afavorit cap empresa, i molt menys que eixa empresa tinguera una certa vinculació amb un familiar meu. Com açò no ho he fet mai en la meua vida, no tinc cap problema en anar a dir-ho on calga”, ha subratllat.

Les “nebuloses” creades pels “comunistes”

Cotino, en aquest sentit, ha recordat que EUPV, “els comunistes”, van intentar involucrar-lo amb Emarsa. En aquella ocasió, ha recordat, va anar a declarar perquè és “el que ha de fer”. “I crec que en aquestes coses, com més prompte es facen millor per a tots. I es va acabar Emarsa, i es va acabar”. “Ara, aniré on calga i el que volguera és fer-ho demà mateix per a acabar amb aquestes coses que s’estan creant de nebuloses sobre la meua persona”, ha insistit.

Inquirit per si aquesta situació afecta la seua carrera política, el president de les Corts ha recordat que d’ací a uns mesos complirà 65 anys i que la deixarà “en el moment determinat” perquè considera que la resta dels seus anys pot “tornar a fer altres coses en la vida que no és estar en primera línia política”.

EUPV: “És immoral i vergonyós” que done la culpa als tècnics

Posteriorment, en la roda de premsa després de la reunió de la Junta de Portaveus, la diputada d’EUPV i denunciant, Esther López, ha dit que si Cotino està “encantat” amb poder anar a declarar, ells també. Pel que fa als arguments del president de les Corts, la parlamentària d’esquerres considera que és “immoral i vergonyós” que “s’excuse que han sigut els tècnics els qui l’han assessorat i que són els tècnics els culpables si hi ha hagut algun tipus d’error”.

Comparteix

Icona de pantalla completa