Diari La Veu del País Valencià
El PP diu que no s’ha pronunciat ‘mai contra Catalunya ni els catalans’
Europa Press / València

Bellver s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus a preguntes sobre les suposades molèsties entre l’empresariat per les accions del Consell i del PP valencià que podrien afectar les relacions comercials amb Catalunya.

En aquest sentit, ha remarcat que els ‘populars’ no s’han pronunciat “ni contra Catalunya, ni contra els catalans”, sinó contra “els acords que s’han pres en el Parlament català o en l’Ajuntament de Barcelona”.

El síndic del PP ha afirmat que “cada vegada que una institució catalana adopte decisions que afecten a la Comunitat o prenguen decisions d’ingerència en qüestions fonamentals de la Comunitat, el PP en les Corts respondrà”.

Així, ha indicat que cada vegada que el Parlament català “ha pres decisions respecte als nostres senyals d’identitat o la nostra autonomia per a garantir l’educació en valencià”, des del PP han portat a les Corts “un pronunciament”. “Quan els ajuntaments catalans aproven mocions que afecten competències de la Comunitat, ho denunciem, i ho hem de fer així”, ha agregat.

Bellver ha subratllat d’aquesta manera que les seues iniciatives en aquesta matèria “sempre han sigut com a resposta a un posicionament del Parlament català o de l’Ajuntament de Barcelona i així seguirà sent”.

Comparteix

Icona de pantalla completa