Diari La Veu del País Valencià
EUPV també celebrarà Primàries

RedactaVeu / València

El portaveu d’aquesta comissió interna, Lluís Torró, ha avançat que la comissió ha intentat trobar una solució que no haja d’implicar una modificació estatutària. “Hem aconseguit consens en què el/la candidat/a a la Presidència de la Generalitat serà decidit en primàries”, ha anunciat. La comissió també proposarà al CPN un mètode per a que tota l’afiliació d’EUPV participe en l’elecció de les candidatures autonòmiques.

“EUPV manifesta la seua confiança en el seu propi mecanisme d’elecció de candidatures, per tractar-se d’un procés profundament democràtic i amplament contrastat. El procés de primàries ha de ser entès com una ampliació d’aquest mecanisme al conjunt de l’electorat d’EUPV i de la ciutadania en general. Un procés vinculat amb la participació directa i amb l’elaboració programàtica, prioritat absoluta per a EUPV”, explica Torró.

El CPN serà qui aprove, en tot cas, el reglament de les primàries amb detalls de dates i procediments de votació inserit en el procés de l’Assemblea d’EUPV, prevista per a novembre.

A les primàries participaran els militants d’EUPV més tots els simpatitzants que manifesten el seu desig de col·laboració amb EUPV, compartisquen els seus objectius i ideals, i vullguen participar en el procés d’elaboració programàtica.

El procés d’elaboració programàtica i les primàries seran presentades en una sèrie d’assemblees obertes en les què, a més de participar plantejant propostes, els simpatitzants i la ciutadania compromesa amb el canvi social, podran manifestar el seu desig de participar a les primàries mitjançant la inscripció. La participació en l’elaboració i la adscripció al procés de primàries també podrà ser efectuada per mitjans telemàtics.

Els censos seran definitius després de la seua ratificació per part dels Consells Polítics Locals i/o Comarcals.

Comparteix

Icona de pantalla completa