Diari La Veu del País Valencià
Els contractes de Nóos ʺNo justificaven la despesa, ni el preu, ni l’excepcionalitatʺ
Europa Press / València

En aquest sentit, ha detallat que des de 2011 fins a 2013 ha enviat documentació relacionada amb la comptabilitat electoral del PP, l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) i l’Agència Valenciana d’Aprofitament Energètic de Residus (Vaersa).

D’altra banda, a preguntes dels grups de l’oposició sobre els contractes per a l’organització del ‘Valencia Summit’ -que va impulsar l’Institut Nóos quan ho presidia el Duc de Palma, Iñaki Urdangarin-, Queralt ha explicat que en la fiscalització dels expedients d’adjudicació d’aquest esdeveniment en 2004 i anys successius “les incidències s’han anat repetint”.

“No es justifica la necessitat de despesa, ni el preu, ni l’excepcionalitat per acudir a procediment obert”, ha assenyalat el síndic, que ha afegit que ʺels expedients de contractació de València Summit eren incomplerts”.

Queralt, que s’ha expressat d’aquesta manera a la Comissió d’Economia, Hisenda i Pressupostos de les Corts Valencianes, amb motiu de l’informe de fiscalització de la Generalitat corresponent a l’exercici 2011, ha afirmat que els casos de corrupció que han anat apareixent els han “preocupat sempre”.

En aquest sentit, ha especificat que, en 2013, ha enviat als jutges diversos contractes, així com expedients de contractació amb Vaersa. A més, el juny de 2012 va remetre informes de l’AVT, el 23 de maig en relació amb la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) i el 19 d’abril, relatiu a la comptabilitat electoral del PP; que també se li ha demanat el 2011.

Comparteix

Icona de pantalla completa