Diari La Veu del País Valencià
Barberá: ‘L’ordre ministerial no és eterna’ (Vídeo)

Sergi Tarín / València.

Protegir i destruir són termes antagònics per a qualsevol mortal llevat de Rita Barberà. Ahir, l’alcaldessa de València respongué a les preguntes de La Veu durant una roda de premsa tibant. La regidora comparegué per primera vegada després de fer-se pública la sentència del Tribunal Suprem que valida l’ordre del ministeri de Cultura contrària al Pla del Cabanyal per espoliador del patrimoni.

Barberà restà efecte a la sentència (“és intranscendent”) i assegurà que igual que un govern “aprova una ordre, un altre la lleva”. Tanmateix, assegurà que vol protegir “l’estructura reticular” del Cabanyal, però ampliant l’avinguda de Blasco Ibáñez fins la Llotja de Pescadors. És a dir, obrint un forat de 107 metres d’ampli pel mig del barri. “Així es vorà millor la trama”, arribà a justificar. El que no esclarí és perquè, si tot és un assumpte sense transcendència, retirà el recurs del Suprem instants després de saber que l’anava a perdre. Tan in extremis que la Generalitat Valenciana no pogué reaccionar a temps per desistir del seu recurs i ha hagut d’engolir-se una sentència que ha fet a miques el Pla del Cabanyal. “Pregunte a la Generalitat”, hi respongué amb displicència.

En el següent vídeo, de 5 minuts, La Veu sintetitza els moments més àlgids de la roda de premsa. Per deficiències del so a la sala, les imatges han estat subtitulades.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa