Diari La Veu del País Valencià
El ministre Soria evita concretar quan es desmantellarà Castor
ACN / Madrid

Soria ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la senadora d’ERC Ester Capella, que ha demanat al ministre que concrete la data del desmantellament i ha lamentat que el Govern espanyol aplique la política de “qui dia passa, any empeny”. Capella ha criticat la “opacitat absoluta del Ministeri” i la seva deslleialtat amagant informes sobre Castor. 



“Vostè continua apel·lant a la cautela i a la prudència, però no acaba de decidir el futur del projecte, i s’escuda en el resultat dels informes de la universitats d’Standford i el MIT de Massachussets”, ha afirmat Capella. En aquest sentit, ha recordat que els nous informes tècnics ja no garanteixen al 100% la seguretat a la zona, i per tant, en la mesura que “ja no queden dubtes”, només queda per concretar “quan pensa desmantellar definitivament el projecte Castor”. 



La senadora ha instat el Govern espanyol a defensar els interessos generals davant dels particulars de Florentino Pérez i “que no siguin els ciutadans qui acabin pagant els beneficis d’uns pocs”. “Apliquin la defensa de l’interès general i no la d’aquells que només pensen en omplir-se la butxaca”, ha dit. 



Soria ha evitat la concreció i s’ha limitat a assegurar que “totes i cadascuna de les decisions que el Govern espanyol ha adoptat i adoptarà en relació al projecte Castor tindran com a nucli central la seguretat de les persones i mediambiental”. Unes consideracions, ha dit, que ja aplica perquè sinó “hui hi seguiria havent activitat al magatzem subterrani”. 



En aquest sentit, ha recordat que el 26 de setembre del 2013, quan es va suspendre tota l’activitat al magatzem, ja es va fer en base a una ordre que establia que si no es donen “totes les condicions de seguretat” o el magatzem “no es tornarà a reobrir”.



El ministre ha aprofitat també per criticar els governs de Zapatero i ERC. Segons ha apuntat, la retribució fixada al decret del 2008 per autoritzar el projecte es va aprovar sense que ERC digués “res al respecte”. Per contra, ha dit, va ser el govern del PP el que va modificar les condicions perquè no pogués entrar en funcionament sense una autorització definitiva, fet que va permetre paralitzar l’activitat de Castor.

Comparteix

Icona de pantalla completa