Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana valora molt positivament la dimissió de Carbonell
A més, el ja ex secretari autonòmic d’Educació ha estat un dels màxims responsables de l’arranjament escolar per al curs que ve, com a conseqüència del qual s’han suprimit desenes d’unitats d’ensenyament en valencià. A hores d’ara, Escola Valenciana està pendent de la resposta dels tribunals sobre la petició de l’entitat al TSJ de la suspensió cautelar de l’arranjament escolar per al curs 2014-2015.

El passat 17 de juny, l’entitat cívica ja va explicitar públicament la necessitat que Rafael Carbonell dimitira o fóra cessat del seu càrrec.

Des d’Escola Valenciana es considera que la dimissió de Virginia Jiménez, subsecretària d’Educació i d’Ismael Martínez, director territorial d’Educació a València, ha estat una decisió molt encertada per a l’ensenyament de qualitat i en valencià que defensa l’entitat cívica.

“Cal que el nou equip d’Educació encapçalat per Manuel Tomás, el nou secretari autonòmic d’Educació, reprenga el diàleg i la negociació seriosos i rigorosos per reconstruir i solucionar els diferents fronts i problemàtiques creades en matèria educativa i especialment en el programa d’ensenyament òptim, el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià“, ha declarat Vicent Moreno.

Els atacs de Rafael Carbonell a l’ensenyament plurilingüe en valencià

Denegació d’obertura de línies d’ensenyament en valencià

Rafael Carbonell era director general d’Ordenació i Centres Docents quan Alejandro Font de Mora va ser conseller d’Educació. Carbonell va denegar sistemàticament durant aquest període l’obertura de línies en valencià i no va atendre cap recurs ni reclamació de les famílies que ho sol·licitaven.

Tres sentències del TSJ en contra

Ja amb Mª José Català com a consellera, la política d’atac a l’ensenyament en valencià per part de Rafael Carbonell va tindre com a conseqüència tres sentències del Tribunal Superior de Justícia valencià que obligaven la Conselleria d’Educació a obrir línies d’ensenyament en valencià al CC Sant Cristòfor Màrtir de Picassent i als CP Rei en Jaume i Ramón y Cajal de Xirivella, que van guanyar famílies que van fer servir els serveis jurídics de l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana.

Xarxa centres plurilingües: estimació a favor d’Escola Valenciana

A més, els tribunals també van sentenciar a favor d’Escola Valenciana per defensar que els exàmens que es feren en la Xarxa de centres plurilingües es realitzaren en la mateixa llengua en què s’impartira l’assignatura i no, com es pretenia des de la Conselleria d’Educació, en la llengua que escolliren les famílies.

Cas CEIP Pare Català: suspensió cautelar del TSJ de la resolució de Rafael Carbonell

El passat mes de juny, el TSJ valencià va tornar a desautoritzar Rafael Carbonell per accedir a la mesura de suspensió cautelar sol·licitada per les famílies del CEIP Pare Català de Valencià i suspendre la resolució del 24 de febrer de 2014 dictada pel secretari autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, que suprimia, a meitat de curs, una línia d’ensenyament en valencià en aquesta escola i la reconvertia a línia en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa