Diari La Veu del País Valencià
Compromís constitueix les seues assemblees a Castelló, Benicàssim i Onda
RedactaVeu / Castelló

Compromís continua creant els seus grups locals. L’assemblea local de Compromís a Castelló de la Plana va quedar constituïda ahir al Casino Antic en un acte on assitiren vora un centenar de persones afiliades i adherides. La constitució de l’assemblea, que culmina un procés de confluència i treball conjunt, marca un punt decisiu en l’impuls de l’alternativa política real per Castelló i el País Valencià.

Durant l’acte es va escollir la primera executiva local de la formació a la capital de la Plana, amb una única candidatura de consens encapçalada per Vicent Marzà com a portaveu, amb Pepe Cueva com a secretari d’Organització, Ali Brancal com a secretària de Política Institucional, Vicent Grau com a secretari de Sectorials, Vicent Enric Sorribes com a secretari de Finances i Vicent Martínez com a secretari de Comunicació. Els vocals seran Inés Escoí, Marcos Campoy, Pablo Grajeda, Ignasi Garcia, Miquel Torres i Aïda Artola. Es configura així una executiva coral amb persones provinents de les diferents sensibilitats presents en Compromís.

Tal i com ha afirmat Vicent Marzà durant la seua primera intervenció com a portaveu, ‘Compromís vol ser l’alternativa necessària per a la ciutat de Castelló. Cal atacar directament els problemes de les persones i s’ha demostrat que les receptes actuals, amb retallades en drets socials fruit de la dictadura del deute i l’austericidi, no funcionen i ens porten a l’abisme’. Per al portaveu local de la coalició, ‘la democràcia, l’honestedat i la transparència, amb totes les lletres, marcaran la forma de funcionar de Compromís’.

Compromís per Benicàssim

A Benicàssim també es va conformar l’assemblea que treballarà els pròxims dos anys (2013-2015) al poble per donar ‘un impuls a la democràcia i a la participació ciutadana’. Compromís per Benicàssim naix amb la vocació ‘de fer senyera del projecte valencianista, verd i progressista al nostre poble!’.

Els membres que conformen les àrees de l’executiva d’aquesta primera assemblea són: Pau Josep Ferrando Tàrrega (portaveu), Eva López Ballester (organització), Domingo Ferrando Ferrara (institucional), Joan Bonet Hancox (sectorials), Juan Manuel Segarra Mucientes (comunicació) i Jose Antonio Casañ (finances). El representant al Consell Nacional de Compromís serà: Pau Josep Ferrando Tàrrega.

Compromís per Onda

Per altra banda, la setmana passada es va constituir l’executiva de Compromís per Onda amb Lluís Pastor Catalán com a portaveu. Aquesta cooperativa política és una coalició permanent que manté les identitats d’Iniciativa per Onda i Bloc, que s’uneixen ‘per donar força a Compromís i treballar per a la ciutadania’.

Amb la presència de Maria Gracia Molés, portaveu comarcal de Compromís a la Plana Baixa i altres membres de la mateixa com Lluís Oscar García de La Vall d’Uixò, es va constituir una executiva local forta formada per components de les dos formacions. El segon serà Vicent Cerdà Alfonso, com a secretari d’Organització i finances, seguit d’Albert Miret Ballester, secretari de Política Institucional, Rubén Sánchez Molina secretari de Política Institucional i David Sánchez Salas, que serà secretari de Comunicació. Finalment el representant en el Consell Nacional de Compromís que s’inaugura el pròxim 9 de març a València serà David Sanchez Salas. La política de Compromís per Onda serà ‘la de salvem persones i no bancs’.

Comparteix

Icona de pantalla completa