Diari La Veu del País Valencià
La desaparició de RTVV arriba a l’Associació de Premsa de Madrid
Redactaveu / Europa Press / València

Un total de quatre curtmetratges inspirats en la desaparició de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) es presentarà el pròxim 16 de juliol en l’Associació de Premsa de Madrid, en un acte programat per a les 12.00 hores. En concret, es projectaran ‘ERE’, ‘Vergonya’, ‘El colp’ i ‘Cap de bestiar públic’.

Els creadors -Alicia Puig, Fèlix Tena i Manuel Valls- són extreballadors de la televisió autonòmica que va ser tancada pel Govern valencià el passat 29 de novembre de 2013, assenyalen responsables de la iniciativa en un comunicat. La presentació té lloc, observen, un dia després que, previsiblement, mamprenga el judici sobre l’expedient d’extinció de RTVV en l’Audiència Nacional.

El procés de tancament i acomiadament col•lectiu queda retratat en les quatre obres audiovisuals sel•leccionades. Els dos primers, de la realitzadora Alicia Puig, són ‘ERE’ (Expedient de Regulació d’Endollats)’, que mostra una xiqueta que, de sobte, ha de fer una selecció dels seus ninots com si d’un expedient de regulació d’ocupació es tractara; i ‘Vergonya’ (Vergonya), la pèrdua progressiva de llocs de treball en els mitjans de comunicació.

Per la seua banda, el periodista Félix Tena aprofundeix en el tema amb ‘El colp’, que relata com una família experimenta un terrible viatge des del present al pitjor del passat. Finalment, ‘Res pública’, del guionista i director Manuel Valls, està inspirat en el presumpte cas d’assetjament sexual a tres treballadores de RTVV per part d’un directiu de la cadena.

“Arguments de ficció basats en fets molt reals que naixen del procés que va concloure amb el tancament de RTVV. Un fet sense precedents en la televisió pública a Espanya que ha deixat els ciutadans valencians sense uns mitjans de comunicació en llengua pròpia, 1.600 persones sense treball i el sector audiovisual de la Comunitat en difícil situació de supervivència”, conclouen els impulsors de la iniciativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa