Diari La Veu del País Valencià
Vídeos- Desfilada pel jutjat dels directius imputats pel saqueig de RTVV

RedactaVeu / València

Tres exdirectius de RTVV, Lluís Motes, Núria Romeral (tots dos exdirectors de Ràdio 9) i Luís Redondo (l’exdirector de Canal 9) han acudit aquest últims dies als Jutjats de Paterna per a declarar com a imputats en la investigació judicial oberta per presumptes irregularitats en contractes de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) per valor d’uns 1.300 milions d’euros.

Els tres imputats que han declarat fins ara foren rebuts en la porta del jutjat per extreballadors de RTVV amb crits de ‘pocavergonya’, ‘lladres’ i ‘corruptes’. Lluís Motes ha denunciat en el jutjat de guàrdia, després de concloure la seua declaració, que a la seua arribada a l’òrgan judicial va rebre una puntada de peu. En la seua eixida, escortat per diversos agents de la Policia i, una vegada va pujar al cotxe que l’esperava, es va acomiadar fent la figa als presents.

Tots els exresponsables de RTVV s’han escudat en la causa oberta pels presumptes delictes d’apropiació indeguda, administració deslleial i malversació de cabals públics en què no tenien cap responsabilitat en el forat econòmic de la societat, i han reiterat que tot els era donat des de la Generalitat, que era l’òrgan que fixava tant les despeses com els pressupostos.

A aquest respecte, els partits de l’oposició han recordat que ‘ells són responsables de les despeses extrapressupostàries, de la ruïna de l’ens públic, de la manipulació i de la censura que van estar a ulls de tots els valencians durant tants anys’, segons el diputat d’EUPV Ignacio Blanco, qui ha denunciat de forma irònica que ‘ara resulta que no prenien decisions, tos els venia imposat’.

El pròxim dia 23 de juliol està citada, també com a imputada, l’exdirectora de Televisió Valenciana (TVV) i exsecretària autonòmica de Comunicació del Consell, Lola Johnson, (a les 10 hores); i l’endemà compareixerà l’exdirector general de RTVV José López Jaraba, en la causa oberta pels presumptes delictes d’apropiació indeguda, administració deslleial i malversació de cabals públics.

>
>

Comparteix

Icona de pantalla completa