Diari La Veu del País Valencià
Eurodiputats catalans i valencians demanen a Schulz l’ús del català
RedactaVeu / Brussel·les

La carta està signada pels eurodiputats de CiU, Ramon Tremosa i Francesc Gambús; els d’Esquerra, Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall; el del PSC, Javi López; el d’Iniciativa, Ernest Urtasun; el de Compromís, Jordi Sebastià, i per la representant valenciana d’Esquerra Unida, Marina Albiol.

“La nostra llengua es parla a les Illes Balears, País València, Catalunya i el sud de França, però no pot usar-se en el Parlament Europeu, encara que té 10 milions de parlants i s’usa més entre els ciutadans europeus que moltes altres llengües oficials”, denuncia la missiva.

Els eurodiputats admeten que no poden demanar a Schulz que reconega el català com a llengua oficial de la UE perquè “l’actual Govern espanyol rebutja posar aquest tema sobre la taula”. No obstant açò, ressalten que “podrien trobar-se solucions intel·ligents i sense cost perquè el català s’use en el ple del Parlament Europeu”.

En aquest sentit, recorden que molts dels intèrprets espanyols de l’Eurocambra són catalanoparlants i s’ofereixen a passar-los prèviament els textos dels seus discursos per a facilitar la traducció.

“Petits gestos com permetre l’ús del català en el Parlament Europeu són fonamentals per a fer que cada dia siga més cert el nostre eslògan d’units en la diversitat”, conclou la carta.

Comparteix

Icona de pantalla completa