Diari La Veu del País Valencià
Moreno: ‘El fet d’haver rebut ordres de malversar no exonera els exdirectius de RTVV’

RedactaVeu / València

El diputat socialista i portaveu en la Comissió de Control de RTVV, Josep Moreno, ha assenyalat aquest dijous que “estaria bé que algú explique a Motes, Romeral, Redondo, Johnson i Jaraba que el fet d’haver rebut ordens de malversar no els exonera d’haver-les obeït, sabent que eren il•legals”.

A més, ha afegit que, “malgrat els dubtes que tots tenim sobre si algun dia podrem recuperar els 1.300 milions saquejats” ens queda “el consol que és possible que les declaracions dels antics comissaris, convertits ara en tristos delators, sí ens permetrà als valencians recuperar, com a mínim, una part de la història real d’aquell saqueig i els noms dels autèntics responsables, que no són altres que Fabra, Ciscar i Johnson”.

Per a Moreno, més enllà de les responsabilitats penals que determinaran els tribunals, les declaracions dels principals responsables de la radiotelevisió pública davant el jutge “ja han provocat fets d’innegable rellevància política”.

Així, ha recordat que “segons els imputats per malversació de diners públics, no eren ells els qui decidien en què es gastaven els diners, fins i tot quan ja no hi havia consignació pressupostària”, sinó que “aquestes decisions eren preses des dels despatxos de la Generalitat”.

De fet, tal com ha apuntat el diputat socialista, “aquestes acusacions van en la mateixa línia que ja van apuntar els treballadors i treballadores, que van denunciar que els gestors de RTVV no eren més que comissaris polítics, una obedient i cara corretja de transmissió de les estratègies dissenyades pel PP”.

En aquest sentit, Moreno ha destacat que “davant la justícia, els ara imputats no han dubtat a delatar els antics caps, deixant en evidència les mentides pronunciades pel vicepresident del Consell, José Ciscar, fa amb prou faenes uns dies en les Corts, on va negar qualsevol ingerència del Govern valencià en la gestió de RTVV, com ho torna a negar hui Isabel Bonig”.

Comparteix

Icona de pantalla completa