Diari La Veu del País Valencià
Vídeo – ‘Sol d’hivern’, la websèrie de la Marina Alta amb la col·laboració de Botifarra

Leo Part / València

Wintersun’ o, en valencià, ‘Sol d’Hivern’ és el títol d’una websèrie que té com a objectiu la promoció econòmica i turística de la comarca de la Marina Alta en què la ficció de qualitat “siga el motor del seu desenvolupament”, segons el seus impulsors.

La gravació de la sèrie està prevista pel pròxim 1 d’octubre i es prolongarà fins el dia 20 del mateix mes. Després entrarà en postproducció i s’emetrà durant 10 setmanes consecutives des de desembre, quan es farà l’estrena, fins a febrer. Cada capítol tindrà una durada de 10 minuts i es desenvoluparà en un enclavament dels 33 municipis de la Marina Alta.

Per poder fer possible el projecte, en el qual ha col•laborat en la seua promoció el cantaor xativí Pep Gimeno ‘Botifarra’, els seus impulsors han iniciat un projecte de micromecenatge per sufragar les despeses del lloguer de l’equip de gravació, necessitats de transport, menjar, lloguers, difusió i publicitat i el pagament a equip tècnic, artístic i de producció.

La demostració del “cant de batre” realitzada en Jesús Pobre per a celebrar el primer aniversari del Mercat del Riurau va tenir com convidat d’excepció al cantant de Pep Gimeno ‘Botifarra’, que va dedicar uns minuts i unes paraules al projecte.

>
Xàbia, Dénia, Calp, Teulada-Moraira, Pego, Benissa, Ondara, Parcent, la Vall de Pop i la Vall de Gallinera són alguns dels escenaris previst per a la gravació del projecte, en el qual ja han anunciat el seu suport diversos ajuntaments de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta i un grapat d’empreses, entre les quals figuren Balearia o el Grup Damm.

Darrere del projecte de ‘Sol d’hivern’ hi ha un grup de guionistes, realitzadors i tècnics amb àmplia experiència en el món de la televisió i que han participat en programes de l’extinta Canal 9 com l’Alqueria Blanca, Gormandia, Un lloc al món, Autoindefinits i Selecció Natural, a més de treballat per a altres cadenes com TVE o Antena3 i desenvolupat continguts per a Internet en forma de websèrie, espots i espais infantils. “Sabem el que fem i ens encanta fer-ho. I som de la Marina Alta. Coneixem i volem aquesta comarca”, asseguren.

“Volem ensenyar com és el lloc on vivim a través d’una comèdia per a Internet. Volem que el talent i la creativitat es queden a casa i generen benefici real per a tots. I necessitem que ens tires una mà!”, demanen a través de la pàgina web.

>

L’acció estarà protagonitzada per Jane, una londinenca urbana, competitiva, procaç i salvatge que de la costa estatal solament coneix els pitjors tòpics. Al morir sa tia Susan, la citen per a la lectura del testament en un poble de l’interior rural de la comarca. I així pujarà a l’avió a desgana i amb el just per passar 24 hores. Però una vegada a la Marina tot canviarà. Res serà com hi havia previst, aqueixes 24 hores es convertiran en molt més temps i haurà d’aprendre a bregar amb una galeria d’estranys personatges que a la seua manera la conduiran a la major aventura de la seua vida. I coneixerà Wintersun, el vell mas que compartien sa tia Susan i Cathy i que alberga alguns secrets sobre la seua pròpia història.

Per col·laborar en aquest projecte, es pot fer en aquest enllaç.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa