Diari La Veu del País Valencià
Alzira condemnada a pagar més d’un milió pel polígon Carretera d’Albalat
RedactaVeu / Alzira

L’Ajuntament d’Alzira haurà de desemborsar 1,2 milions d’euros en virtut d’una sentència condemnatòria. Aquesta vegada, també serà conseqüència d’un tema urbanístic, les gestions del qual van ser realitzades sota l’anterior govern socialista, segons ha assegurat la mateixa alcaldessa, Elena Bastidas.

Concretament, van ser unes actuacions que es van dur a terme pel govern municipal en la legislatura 1999-2003, el qual estava format pel PSPV, el Bloc, EUPV i UV. La problemàtica sorgeix amb el PAI d’urbanització del polígon industrial de la Carretera d’Albalat.

Bastidas, qui ha donat tota aquesta informació en una roda de premsa, ha ressaltat ʺla diferència en la forma de treballar entre uns gestors i uns altresʺ, així com ʺles conseqüències funestes de la política d’inactivitat dels governs socialistes que hui dia continuem pagant tots els alzirenys i alzirenyes de les nostres butxaquesʺ.

El problema va arrancar en 1999 amb l’aprovació del PAI Carretera d’Albalat. En aquell moment, se li adjudica a l’empresa Urbanització Carretera d’Albalat (UCA) l’execució de les obres. Aquesta inicia les mateixes als pocs mesos, fins que a l’octubre de 2002 les paralitza al·legant dificultats que apareixen a instàncies de l’Ajuntament. Alguns d’aquests problemes que l’empresa adjudicatària al·lega, són la falta de sòl per a prosseguir, o que el mateix Consistori no està executant els propietaris les quotes d’urbanització corresponents.

Resolució del contracte

Finalment, UCA sol·licita la resolució del contracte, sent encara alcalde el socialista Pedro Grande, ja que no es van regularitzar els diferents problemes que competien al govern municipal. A més, la urbanitzadora sol·licita en aqueix moment una indemnització per danys i perjudicis de més de 3 milions d’euros.

Al novembre de 2003, als pocs mesos de govern del PP, es presenta una proposta de conveni juntament amb els propietaris dels terrenys, amb la qual es pretén rebaixar els alts costos d’urbanització, i així almenys tractar de solucionar una part del problema. La urbanitzadora no accepta aquest nou conveni i és quan l’assumpte és portat als tribunals.

Fa uns dies, després de diferents tràmits processals, el Tribunal Suprem va dictar una resolució en la qual condemnava l’Ajuntament al pagament d’1.219.000 euros més els interessos des d’octubre de 2003 (més de 400.000 euros) A data de hui, l’Ajuntament ja ha reemborsat 409.000 euros, per tant, la quantitat que es deu ascendeix a 1,2 milions d’euros. Cal assenyalar que es tracta d’una sentència ferma sense cap possibilitat de recurs.

A més, a banda de la despesa que haurà d’eixir de les arques municipals per a complir amb el fallo, a aquesta quantitat caldrà sumar-li la minuta dels advocats i l’acabament de l’execució d’aquesta obra, ja que continua estant inacabada.

Bastidas ha anunciat també, que el grup municipal del PP exigirà al PSPV en el pròxim Ple Municipal, que demane perdó a la ciutadania, per les conseqüències originades per la gestió del seu partit quan ostentaven responsabilitats de govern.

Compromís: ʺHerència de la gestió del PPʺ

Per al grup municipal Compromís, es tracta ʺd’una herència de la gestió que el govern del PP ha dut a terme durant el seu mandat en aquests últims deu anys, que caldrà sumar a la del pagament de 2 milions d’euros corresponents al Parc Empresarial del Pla.ʺ

En el cas del polígon de la Carretera d’Albalat, ʺElena Bastidas ha sigut incapaç, no sols de dur a terme l’execució de les obres previstes, sinó que a més, la seua falta de diligència suposa el pagament de més de milió i mig d’euros a càrrec del pressupost municipalʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa