Diari La Veu del País Valencià
Enric Morera també es postula: ‘Tinc il·lusió, ganes i confiança’
RedactaVeu / Europa Press / València

Morera ha assenyalat, en aquest sentit, que se sent amb “il·lusió, ganes i confiança”, encara que prefereix esperar que “culmine el procés” d’elaboració del reglament de primàries.

En aquest sentit, ha agregat, en relació a l’anunci de la portaveu adjunta de la coalició, Mònica Oltra, de postular-se com a candidata, que és “positiu que la gent tinga voluntat de participar”, encara que considera “més operatiu” esperar a tenir un reglament.

Morera considera que l’anunci també contribueix a mostrar que Compromís “va aprofundint cada dia més” en el concepte de cooperativa política i que es basa en “construir una plataforma ciutadana on qualsevol veí s’apunte en el seu poble o en el seu barri per a triar els seus representants” i que participe en les polítiques a proposar per a aconseguir uns objectius comuns.

També suposa que “qualsevol persona, sense mirar de quin partit ve i si és majoritari o no, tinga les mateixes opcions per a ocupar qualsevol lloc de la llista”, ha apuntat Morera, qui ha criticat que “uns altres només triaran el cap de llista mentre nosaltres ho triarem sumant sinergies”.

‘Hem fet moltes coses junts i ho continuarem fent al futur. Que ningú s’enganye!’

Així, Morera ha expressat que durant el mes que ha durant la injusta sanció, ”hem estat al seu costat i hem mostrat la nostra solidaritat, perquè la sanció no era reglamentària, ha estat un atac immerescut a la persona. Per això és una gran notícia per a Compromís que Mònica isca motivada i reforçada i amb més ganes que mai. Des del 2007, treballem per a canviar les polítiques i la política des de la màxima complicitat i, a més, ens tenim una gran estima personal. Hem fet moltes coses junts i ho continuarem fent al futur. Que ningú s’enganye!”.

Morera considera que l’anunci també contribueix a mostrar que “Compromís va aprofundint cada dia més en el concepte que he definit personalment des de fa temps com de cooperativa política: construir una plataforma ciutadana on qualsevol veí s’apunte en el seu poble o en el seu barri per a triar els seus representants, perquè participe en les polítiques a proposar per a aconseguir uns objectius comuns. I que qualsevol persona, sense mirar de quin partit ve i si és majoritari o no, tinga les mateixes opcions per ocupar qualsevol lloc de la llista. Altres només triaran el cap de llista mentre nosaltres la triarem tota sumant sinergies, és a dir, totes i tots hem de tindre les mateixes oportunitats”.

Morera considera que cal respectar “els treballs que estan duent a terme les comissions creades per a proposar reglaments de primàries municipal i autonòmica, que hauran de contemplar els valors que defensem d’horitzontalitat i participació en igualtat de condicions i construir una organització potent que estiga a l’altura de les responsabilitats que tindrem en menys d’un any. Ara, especialment em preocupa preparar el canvi que arribarà als ajuntaments i a la Generalitat, que estiguem a l’alçada de les expectatives com a organització, preparar els equips i les tasques a fer. És temps de preparació col·lectiva i a nivell personal estic al servei de la meua gent i del meu país, com sempre”.

Comparteix

Icona de pantalla completa