Diari La Veu del País Valencià
Feslloch dia 2, una altra gran festa
RedactaVeu / Benlloch
Després de la ressaca del primer dia de concerts, Benlloch despertà els feslloques i feslloqueres amb una programació completa que va fer delerar tots els assistents a l’acte. Les activitats van començar a l’auditori amb la projecció del documental Pep Gimeno Botifarra, el cant de les arrels, amb la presència del director Albert Montón. La projecció no va deixar indiferent ningú, perquè es tracta d’un recorregut per l’aprenentatge del ‘cantaor’ de Xàtiva que explica com ha arribat a ser un dels màxims exponents de la cançó tradicional valenciana.

Tot seguit, tothom podia gaudir, també a l’auditori, de l’actuació de Borja Penalva i Francesc Anó, que presentaven el seu treball Estellés de mà en mà, per acabar, amb la dolça veu de Clara Andrés, una vesprada plena de moments emotius i regals musicals.

Una de les coses que fan atractiu el festival de música en valencià de Benlloch, independentment de l’homenatge que es ret a la música i cultura valenciana, és la participació de col·lectius d’arreu del país. Així, durant els dies que dura el festival, hom pot gaudir d’activitats al llarg del dia organitzades per diferents entitats de tot el País Valencià. Ahir divendres, tot el món podia assistir a activitats esportives, un taller d’estampació de samarretes, de llibretes de pell o el ja habitual trívial en valencià.

El cantautor de Torrent Pau Alabajos.

El grup occità Goulamas’k.

Ja en clau musical, a les 19.30 començaren els concerts amb les actuacions de Pau Alabajos, el sorprenent grup de Borriol Skandinat, La Caixa de Gel, Agraviats, qui malauradament s’acomiadaven ahir, o els incombustibles Bajoqueta Rock, que animaren el públic més veterà i també el més jove, amb les seues cançons de sempre i el seu estil inconfusible.

Una de les sorpreses de la nit va ser la gran actuació del grup occità Goulamas’k. El grup de Puègserguier, de la regió del Llenguadoc-Roselló, van oferir un concert magnífic fent servir tot tipus d’instruments per aconseguir un bon concert de ska-rock.

Tot seguit, després d’un breu descans, va arribar el moment més esperat de la nit, i possiblement per a molts dels assistents, de tot el festival. El grup de Pego (la Marina Alta) La Gossa Sorda, tornava als escenaris del Feslloch amb el seu nou disc La Polseguera. L’actuació no va decebre els assistents i l’essència d’un dels grups referència de la nostra música va tornar a destacar amb un concert ple de força i bona música.

Ja per acabar, Prozak Soup, Mugroman i Atupa van mantindre viva la flama del festival fins ben entrada la matinada.

I hui més!

Comparteix

Icona de pantalla completa