L'AVL concedeix 500 subvencions a revistes, ràdios i diaris digitals

D'àmbit local i comarcal en deu anys
12 juliol 2014 01:00h
RedactaVeu / València

Des de la primera convocatòria celebrada l’any 2005 fins a la corresponent a aquest exercici és notable l’augment dels percentatges de l’ús del valencià, especialment en les publicacions escrites.

Enguany, més d’un huitanta per cent de les quaranta-cinc revistes admeses estan editades íntegrament en valencià, mentre que anys arrere el percentatge no superava el quaranta per cent.

El mateix cal dir de les emissores de ràdio locals, on també s’ha constatat un increment de l’ús del valencià en les respectives graelles de programació. La mitjana actual està en el huitanta-cinc per cent, si bé de les catorze estacions radiofòniques que enguany reunien els requisits de la convocatòria només cinc tenen la seua programació totalment en la nostra llengua.

En les dos últimes edicions aquestes ajudes també s’han ampliat als diaris digitals del nostre àmbit territorial, uns mitjans que, cada vegada més, compten amb un major nombre de lectors. En aquest cas, la convocatòria assenyala com a requisit essencial que la presència del valencià siga del cent per cent, i s’hi han presentat cinc publicacions digitals.

La distribució dels cinquanta mil euros de la convocatòria del 2014 s’ha fet en cada apartat atenent criteris ponderats i una distribució de punts en funció dels aspectes objecte d’avaluació. Enguany les publicacions locals, comarcals, especialitzades i tècniques han rebut 26.000 euros; les emissores, 16.800, i els diaris digitals, 7.000.


 
next