Diari La Veu del País Valencià
Moció de censura a Catral contra l’alcalde popular
EFE / Catral

Els tres partits de l’oposició en aquesta localitat de la Vega Baixa, Alternativa per Catral (APC), Agrupació d’Electors Socialistes de Catral (AESC) i PSPV-PSOE, van presentar divendres passat en el registre municipal la moció de censura contra el PP, que, previsiblement, donarà l’Alcaldia a Pedro Zaplana, en una votació que se celebrarà el pròxim 6 de març.

El popular Aurelio Albero governa la població des de 2007, encara que el present mandat en minoria, el PP amb sis dels tretze regidors de la corporació, per tres tant d’APC com d’AESC i un del PSPV-PSOE.

L’alcalde ha comparegut davant els periodistes, al costat d’alguns companys de partit, per a valorar els esdeveniments polítics ocorreguts en els últims dies i ha assegurat que “el PP ha sigut l’únic coherent amb el resultat de les urnes, l’únic que ha respectat la voluntat del municipi i que no ha ballat el so que el PSOE marca”. En canvi, ʺsi ho han fet les formacions Alternativa per Catral i els Socialistes de Catral”, segons Albero, qui ha definit aquestes circumstàncies de “lamentables per als ciutadans d’aquest municipi”.

Ha remarcat que “el PP s’ha dedicat a treballar aquests dos anys mentre l’oposició es dedicava a cercar un punt de trobada”. Una estratègia que, segons ha dit, “emana de les directrius del PSOE comarcal”.

Albero ha parlat del que serà, previsiblement, el pròxim president de la corporació municipal de Catral, Pedro Zaplana -qui durant vuit anys va militar en el PP fins que en les últimes eleccions es va presentar amb el nou partit, APC-, i l’ha subratllat de “cadàver polític, l’únic objectiu del qual ha sigut el de ser alcalde”. “Parla de canvis i regeneració política a l’ajuntament, i açò ho va portar el PP. Ells tornen arrere pactant amb els qui ja van governar. El que ha passat a Catral és molt retrògrad”, ha exposat Albero.

Ha assegurat que no els va sorprendre aquesta decisió, perquè “és una possibilitat que encaixa dins de la norma democràtica i sabien que açò podria ocórrer”. De fet, ha insistit que aquesta situació es tracta ʹd’un lleva’t tu, que em pose joʹ, al mateix temps que ha assenyalat que, al seu judici, “en aquest camí han oblidat principis ideològics, promeses i programes electorals”.

D’altra banda, el regidor ha titllat de “desafortunats” els raonaments expressats pels membres de l’oposició per a justificar la moció de censura, en entendre que es tracta d’una amalgama ideològica. Albero també ha respost a algunes de les acusacions fetes pel futur govern tripartit respecte les xifres d’endeutament de l’Ajuntament de Catral o la suposada contractació a dit.

En referència al primer assumpte, ha afirmat que el consistori té un deute d’uns 4 milions d’euros -l’oposició parlava de cinc milions-. Concretament, un reconeixement de deute d’uns 3 milions d’euros i liquiditat en bancs d’uns 800.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa