Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida aprova la convocatòria de primàries obertes
RedactaVeu / València

El portaveu d’aquesta comissió interna, Lluís Torró, ha assenyalat que l’acord aprovat “és profundament democràtic, i el procés de primàries garanteix la participació directa dels militants, simpatitzants i de la ciutadania compromesa amb el canvi social. L’acord ha tractat d’harmonitzar l’obertura del procés amb el respecte als estatuts d’Esquerra Unida”.

Amb aquesta proposta, Esquerra Unida no sols obri a la ciutadania el procés de discussió programàtica, com ha fet tradicionalment i com està fent-se ara mateix amb la celebració de les jornades programàtiques “Construint somnis”, sinó que també s’obri a la designació dels principals representants institucionals. “El CPN ha volgut reafirmar la transparència i els valors democràtics que representa el mètode d’elecció que habitualment empra Esquerra Unida i que ara podrà ser compartit directament per tota l’afiliació. És un sistema amb llistes obertes que permet als participants ordenar les candidatures”, explica el portaveu de la comissió.

A finals d’aquest mes, la comissió interna encarregada de les primàries serà qui elabore una proposta concreta de reglament que serà duta per a la seua discussió i aprovació el proper 13 de setembre al Consell Polític Nacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa