Diari La Veu del País Valencià
Feslloch dia 3, final de festa perfecte
RedactaVeu / Benlloch

El Feslloch, festival de música en valencià que es celebra a la localitat de la Plana Alta de Benlloch, va cloure ahir la seua edició del 2014 tal i com va començar, amb un gran èxit d’assistència i el desig ferm de cada any de poder viure i conviure en valencià.

El dia va començar amb el campionat de frontó a mà organitzat pels germans Guillem i Ricard Sentandreu, dos referents actualment de l’especialitat de raspall a nivell de país, al frontó del poliesportiu. Una mostra de la varietat que es proposa durant els dies que dura el festival. A més, els col·lectius col·laboradors continuaren oganitzant tallers i activitats, com el karaoke en valencià, en una mostra més de la importància de la participació al festival.

Com divendres, també es podia gaudir de la zona Chill Out amenitzada per Son Sistema i Carabassa.

I el Feslloch també té un espai per als més menuts: Fes lloc als menuts, amb Dani Miquel, qui com sempre va fer gaudir els xiquets i xiquetes, i els pares també, amb les seues històries i, com no, la seua música.

El dia d’ahir també va comptar amb la participació de Xavi Sarrià, el cantant del grup Obrint Pas, qui va presentar el seu llibre Totes les cançons parlen de tu davant l’entusiasme dels assistents.

I com cada dia, ja a boqueta nit, començaven els concerts a l’escenari principal. Ahir va ser Feliu Ventura qui mamprenia el festival amb el seu to intimista i els acords de Borja Penalva a la guitarra. Tot seguit, una altra grata sorpresa, el grup Besugo, que van fer gaudir els allà presents amb la seua música potent i uns ritmes ska imparables. Smoking soul’s, els veterans i ja clàssics del Feslloch Tom Bombadil i Els Katarres, donaren pas a una de les actuacions més esperades de la nit, Orxata qui amb la seua característica i partcular música, van fer moure un recinte atapeït de gent que van poder gaudir amb l’original proposta del grup valencià. Després els borriolers Malagana i Auxili van continuar la festa per deixar pas a DJ Biano, qui amb la claror ja com a protagonista va acompanyar els més valents per a posar punt i final a un altre Feslloch.

Els germans Sentandreu amb els finalistes.

Feliu Ventura.

El Feslloch també viu de dia.

I així, amb la lluna plena de testimoni i protectora de la festa, quedà closa una nova edició del que esdevé ja un clàssic de l’estiu valencià. Des de La Veu volem felicitar tots els organitzadors i voluntaris per l’enorme feina realitzada i agrair el tracte rebut que en tot moment va ser excel·lent.

Fins l’any que ve!

Comparteix

Icona de pantalla completa