Diari La Veu del País Valencià
La Coordinadora denuncia que l’acord d’interins ha acomiadat més d’un miler de docents
RedactaVeu / Alacant

La rebaremació dels professionals de l’educació es basa en el fet d’aprovar part del procés selectiu d’oposicions per romandre en la borsa, en cas de no tindre-la aprovada en el passat. L’experiència laboral no és tinguda en compte per exercir, fet que està denunciant la CPI i que substitueix professionals amb experiència per nous docents, amb el caos i l’esforç de formació que suposarà per al sistema educatiu.

Aquest dissabte s’ha celebrat a l’FPA Giner de los Rios d’Alacant una jornada per commemorar el segon aniversari de la CPI. En la jornada s’ha tractat el present i futur del professorat interí en aplicació de l’acord.

Un dels objectius en què es basava Conselleria per aprovar l’acord era l’augment de treball a docents, sobretot aquells que estaven per darrere del llistat i havien aprovat oposicions. L’absurd d’aquest acord interí és evident quan veiem les xifres de professionals que han sigut reordenats en 2013 i substituïts per altres docents. Doncs bé, un 60% dels docents reordenats en 2013 van treballar en 2012, mentre que del col·lectiu que ha ocupat el seu lloc en 2013 només ha treballat un 50%. Han baixat els docents que han aconseguit plaça aquest curs. La CPI entén que la millor manera de millorar les condicions laborals és augmentar la plantilla, no reduir-la, com estan fent fins ara amb els educadors.

El col·lectiu interí demanda l’estabilitat laboral que es mereixen com a formadors de futurs ciutadans i el retorn a l’acord de 2010, que va denunciar Conselleria el 2013 per canviar les regles del joc, aprovar una altra normativa juntament amb alguns sindicats i fer un acomiadament massiu del professorat.

D’altra banda, en la jornada s’ha discutit sobre la continuació de la lluita del professorat interí el curs que ve. A més de continuar aquesta lluita pels drets laborals i la dignificació del professorat interí, la CPI continuarà treballant per a consolidar la implantació comarcal i de país per tal d’agrupar el màxim nombre de docents interins, informar-los de la greu situació en què es trobarà aquest col·lectiu en 2015 quan es convoquen oposicions en tots els cossos docents, on s’incrementarà el nombre de docents rebaremats, que difícilment aconseguiran vacant.

A més, la CPI ha acordat donar suport a l’acampada convocada per la Trobada de Plataformes Comarcals a Conselleria, el 16, 17 i 18 de juliol, i impulsarà properes mobilitzacions unitàries per a l’inici de curs.

Comparteix

Icona de pantalla completa