Diari La Veu del País Valencià
Les urgències de l’Hospital de Dénia presenten una mitjana de 5 hores d’espera
RedactaVeu / Dénia

El grup parlamentari Compromís ha rebut contestació de la Conselleria de Sanitat respecte els temps d’espera en els serveis d’urgències públics. La coalició havia registrat una sèrie de preguntes parlamentàries en les Corts sobre el funcionament de les urgències en determinats hospitals durant l’estiu de l’any passat.

Aquestes dades estableixen que la mitjana de temps d’estada en el servei d’urgències de l’Hospital de Dénia, públic de gestió privada, és de 5 hores i 23 minuts, mentre que la mitjana de temps d’estada en les urgències dels hospitals de gestió pública del Servei Valencià de Salut, és de 2 hores i 51 minuts.

Així, respecte als hospitals de Castelló, a falta de saber les dades de l’Hospital General, la mitjana de temps d’espera de tots els hospitals valencians és 2 hores i 51 minuts. L’Hospital Provincial tindria una mitjana de 2 hores i 30 minuts d’espera, però l’Hospital de la Plana de Vila-real, estaria en 3 hores i 31 minuts, i el de Vinaròs en 3 hores i 39 minuts.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ʺles dades que ens ha facilitat la conselleria sobre la demora dels pacients en les urgències hospitalàries demostra que la gestió pública dels hospitals és més eficient que la privadaʺ.

ʺUn exemple molt clar d’aquesta circumstància el tenim a l’Hospital de Dénia que té més de dos hores de demora superior a la mitjana dels hospitals de gestió pública. Per a fer-nos una idea, açò suposa que una persona que es trobe a la Marina Alta i haja d’acudir a urgències li ix més a compte anar-se’n a l’Hospital d’Ontinyent i tornar, ja que, en concret, aquest centre hospitalari té una mitjana de quatre hores d’espera menys que el de Déniaʺ.

Comparteix

Icona de pantalla completa