Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Volem un model de residències que no estiga fet per al negoci de certes empreses’

RedactaVeu / València

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, ha registrat en les Corts una petició de compareixença urgent de la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, perquè explique la seua anàlisi i visió sobre la relació mantinguda fins a la data entre el Consell i les empreses de residències de la família Cotino i d’Enrique Ortiz.

Així mateix, Oltra vol que en aquesta compareixença s’aborde el model que es pretén implantar de cara al futur pel que fa a l’autorització, acreditació i funcionament dels centres, serveis i residències de serveis socials.

Segons ha assenyalat la diputada de Compromís, “hem demanat que comparega la consellera a les Corts perquè volem establir un diàleg, polític i amb el sector, per a acordar quin model volem per atendre les persones amb dependència, quin model volem que regule les residències”.

Des de Compromís es proposa “un model que pose en el centre les persones i la llibertat de triar si volen una assistència personal en sa casa o volen una assistència residencial”, un model “que no estiga fet per al negoci de les empreses, sinó un model que estiga fet per a una atenció òptima de les persones”.

“En eixe sentit -ha afegit Oltra- s’ha de regular el sector, establint la necessitat de comptar amb suficient personal, uns menús adequats i unes instal•lacions dignes”.

“No pot ser que ací qualsevol haja muntat un negoci a costa de les persones amb dependència i que el Govern valencià en lloc de defensar l’interès col•lectiu i el bé comú haja defensat els interessos i la possibilitat de guanyar diners de certes empreses, moltes voltes, com hem vist aquests últims dies, dirigides per malànimes que han vingut a fer negoci a costa del patiment de les persones”, ha denunciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa