Diari La Veu del País Valencià
Puig remarca que el govern espanyol és ‘còmplice de la falsificació dels comptes públics’

RedactaVeu / ACN / València

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha reclamat aquest dilluns la compareixença al Congrés del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, així com la compareixença a les Corts Valencianes del president del Consell, Alberto Fabra, per explicar la investigació de la Comissió Europea a la Generalitat Valenciana.

En roda de premsa, Puig ha dit que “Montoro és còmplice de Fabra en la falsificació dels comptes públics” i ha afegit que la pròxima setmana registrarà una petició de compareixença al parlament espanyol perquè explique “les responsabilitats que té en aquesta qüestió”.

La CE va anunciar divendres que obria expedient al govern valencià per sospites d’haver falsejat estadístiques de dèficit.

“La reputació de la Comunitat Valenciana està ara mateix per terra”, ha dit Puig, qui ha recordat que “Grècia va ser intervinguda per falsificar les estadístiques, i nosaltres anem pel mateix camí”.

En aquest sentit, el líder socialista ha remarcat que “Fabra no pot acabar el mes de juliol i marxar de vacances sense donar explicacions a les Corts Valencianes” i ha recordat que els socialistes valencians “hem demanat que done la cara i que ens explique on ens ha portat aquesta actitud”.

Així mateix, el secretari general socialista ha incidit que “des d’ací es va enganyar el govern espanyol, es va enganyar la Unió Europea i el pitjor de tot és que el PP ha continuat enganyant els valencians i valencianes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa