Diari La Veu del País Valencià
El tàndem Compromís-Zubin Mehta
RedactaVeu / València

Joan Baldoví ha donat a conèixer aquesta iniciativa a València al costat del diputat de Compromís en les Corts Josep Maria Pañella i a la regidora de la coalició en l’Ajuntament de València Consol Castillo.

Joan Baldoví ha criticat que el Palau de les Arts només haja rebut en 2014 400.000 euros dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), enfront dels 8,7 milions d’euros del Teatre Reial de Madrid, els 6,9 milions del Liceu de Barcelona o els 1,4 milions de la Maestranza de Sevilla.

Sobre aquest tema, ha indicat que des de 2011 l’aportació del Ministeri al Palau s’ha reduït en més d’un terç. A més, ha exigit que el Ministeri de Cultura s’incorpore com a patró de la Fundació del Palau de les Arts.

Així mateix, Josep Maria Pañella ha anunciat que presentarà en les Corts Valencianes una moció similar per a exigir al Consell de Fabra que exigisca a Madrid “el que ens correspon als valencians per a poder gaudir d’una programació d’òpera digna i de qualitat”.

Per la seua banda, Consol Castillo ha enumerat els “greuges” del Ministeri de Cultura amb la ciutat de València. A més de la situació del Palau de les Arts, ha citat l’ampliació del Museu Sant Pius V “amb anys de retard i on el magatzem recentment inaugurat es va inundar fa uns dies” o la paralització de la reforma del Museu de la Ceràmica González Martí.

“És clar que a Madrid no tenen en compte els valencians, les reivindicacions d’un finançament digne o l’abandó de les polítiques culturals a València són dos clars exemples”, ha manifestat Baldoví, qui reclama als diputats valencians del PP que “voten a Madrid, d’una vegada, a favor dels interessos dels valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa