Diari La Veu del País Valencià
Famílies de xiquets autistes protesten pels impagaments de Sanitat
Europa Press / València

Han lliurat més de 25.000 firmes per a exigir que salden el deute i reivindicar un compromís de continuïtat de les ajudes al tractament que reben fins als set anys els menors malalts, així com escrits en nom de cada xiquet reclamant el deute.

Durant la protesta, convocada baix el lema ‘I quina culpa tinc jo?’, els participants han corejat consignes com ‘Basta, basta, basta, para el fútbol sí que hay pasta’, ‘No hi ha vergonya, sí hi ha diners’ o ‘Se nota, se siente, el conseller nos miente’, i alhora portaven pancartes amb aquestes reivindicacions, en defensa de les ajudes al col·lectiu i altres com ‘Tus sobres = mis recortes’.

La coordinadora de la plataforma de pares de xiquets amb autisme, Concepción Peiró, ha denunciat els retards en els pagaments que pateixen els centres des de fa uns quants anys i ha alertat que els impagaments de la Conselleria els fan inviables.

Ha explicat que els centres no poden més i que els pares es veuen obligats a avançar part del tractament que reben els xiquets, uns 350 euros mensuals, per 20 hores al mes de teràpia perquè aprenguen a parlar, a relacionar-se amb la societat i a entendre el món que els envolta. Segons Peiró, a partir dels set anys aquest tractament es queda sense cobertura de Sanitat i són els pares els qui han d’assumir el cost íntegre o renunciar si no poden assumir-lo.

Comparteix

Icona de pantalla completa