Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat investiga l’exhibició de kick boxing a Alzira davant de menors

Redactaveu / Europa Press / Alzira.

La Generalitat està investigant l’exhibició de kick boxing que va tenir lloc divendres passat a la plaça Major d’Alzira, segons han explicat fonts de la Conselleria de Governació i Justícia.

Des del departament que dirigeix Luis Santamaría han assenyalat que la competència per a autoritzar aquestes activitats en la via pública corresponen a l’Ajuntament, però, en qualsevol cas, han assegurat que s’està investigant per a esbrinar si es van complir totes les normes de seguretat.

Per la seua banda, el regidor de Fires i Festes d’Alzira, Rafael Fita, ha explicat que no va haver-hi combats, sinó una exhibició organitzada per la Federació Valenciana de kick boxing, a través d’un gimnàs del municipi, i que va rebre autorització de l’Ajuntament.

“El que es va fer va ser traslladar el gimnàs a la plaça Major”, ha assenyalat l’edil de Festes, qui ha explicat que els participants eren “gent totalment amateur, no van cobrar”. Així, ha indicat que va ser una activitat més dins de les festes patronals i que es va aprofitar “la infraestructura que hi havia muntada” per a altres esdeveniments.

El grup municipal d’Esquerra Unida (EU) a Alzira ha exigit “urgentment” explicacions a l’alcaldessa de la localitat, la ‘popular’, Elena Bastidas, per l’autorització d’aquesta exhibició “en un recinte obert, sense control de menors i vulnerant obertament la Llei d’Espectacles de la Generalitat Valenciana i la Llei de Protecció de la Infància i l’Adolescència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa