Diari La Veu del País Valencià
TVE rectifica després de confondre el nom de Guillem Agulló

RedactaVeu / ACN / València

L’informatiu de Televisió Espanyola ha rectificat aquest dimarts una notícia emesa dilluns, en la qual informava sobre el judici del cas Panzer a València i afirmava “a la banqueta s’asseuen dos militars, un regidor d’España 2000 i Guillem Agulló, l’assassí confés d’un jove de Burjassot”.

En la informació sobre el judici que s’ha emès aquest dimarts, la locutora al final de la peça i en referir-se als acusats, ha reconegut que es va citar per error Guillem Agulló com l’assassí.

La confusió ha provocat un fort malestar a les xarxes socials i ha motivat una proposició no de llei registrada per Compromís on es reclamava una rectificació i una reparació “al greu afront a la memòria de Guillem Agulló”.

Dilluns per la vesprada, la cadena va emetre disculpes a través de les xarxes socials assenyalant: “Fe d’errates: En el nostre #TD1 en la informació sobre l’operació Panzer el jove Guillem Agulló va ser la víctima. Demanem disculpes”, però no va fer cap esment durant l’informatiu nocturn.

Per la seua part, la locutora de l’informatiu, Lara Siscar, també va demanar disculpes al seu compte de Twitter indicant que “Guillem Agulló va ser assassinat a Montanejos l’11 d’abril de 1993. Víctima, no botxí”.

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha registrat aquest mateix dimarts una proposició no de llei perquè les Corts Valencianes mostren el seu rebuig a la “falta de sensibilitat mostrada per TVE” en no emetre una correcció de la informació emesa dilluns.

En opinió del diputat Fran Ferri “per als 1.651.000 espectadors que van seguir la programació informativa de TVE, Guillem Agulló va passar de ser víctima a ser un assassí confés. Aquesta lamentable errada es podria haver reparat en l’emissió de la segona edició de l’informatiu amb una correcció pública de la informació i la petició de disculpes”.

Ferri lamentava que en lloc d’això, “la cadena va decidir llançar únicament un missatge en una xarxa social, amb una difusió considerablement menor i un públic diferent al que va seguir el Telediario-1 amb la desafortunada narració”.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa