Diari La Veu del País Valencià
Més de mig miler d’atletes, aquest dissabte en el 25è Triatló Antella

Redactaveu / Antella

El Triatló Antella 2014 porta camí de superar enguany les millors expectatives de les 24 edicions de competicions combinades de natació ciclisme i carrera a peu. Aquest dissabte es disputa aquesta clàssica organitzatda pel Centre Esportiu i Cultural local amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Antella i la Federació de Triatló valenciana.

L’eixida d’aquesta veterana prova que enguany compleix un quart de segle –motiu pel qual la prova està acompanyada des del passat dilluns per una àmplia programació d’activitats culturals i musicals- està prevista per a les 18.00 hores a l’Assut d’Antella.

A partir d’eixe moment, els i les participants de les distintes categories hauran de nadar en aigües del riu Xúquer una distància de 1,2 km, per a, acte seguit i després de passar per boxes, recórrer en bicicleta un circuit de 31 km amb la presència de dos ports de muntanya –Navarrés i alt de Tous-.

Finalment, en el tercer i últim segment de carrera pedestre, els triatletes hauran d’afrontar un circuit de 8 km pel cas històric d’Antella i els voltants d’aquest municipi de la Ribera.

Enguany i de forma paral•lela a la prova, el centre organitzador (CEC Antella) ha programat un ampli ventall d’activitats complementàries. Així, des del passat dissabte, en què va tenir lloc la seua presentació i fins al divendres 18 de juliol, es pot visitar, de 20.30 a 22.00 hores, en la Casa del Rei d’Antella, l’exposició ’25 anys de triatló Antella’. Dimarts 24 de juliol se va celebrar el concert de música ‘Cos i ànima’ a la Vereda de l’Assut, mentre que aquest dimecres 25 de juliol se celebrarà una conferència de nutrició, a càrrec de Jaume Cardona Reyes, a més de Danses al Carrer interpretades pel Centre Coreogràfic de Dénia.

Imatge de dos dels guanyadors del Massís Triatló Antella al finalitzar la prova combinada de natació, ciclisme i carrera a peu.

El punt fort d’aquesta programació el posarà la disputa del Triatló Antella, en què participaran triatletes de diferents comunitats autònomes, a més de l’esportista local Jordi Pascual, que és un dels aspirants al triomf.
El triatleta local Jordi Pascual, és un dels aspirants als triomf del 25é Triatló Antella.

Les activitats del dissabte 19 de juliol s’iniciaran a les 12.00 hores amb el lliurament de dorsals als i les triatletes participants fins a les 17.30 hores. De 17.45 a 17.55 hores es realitzarà la cambra de crida als triatletes a l’escullera de la Penya Piragüista d’Antella. Després de finalitzar la competició, se celebrarà un sopar de germanor i, de 23:00 a 01:00 hores, el cantautor ‘El Sobrino del Diablo’ tancarà amb música i humor aquesta setmana d’actes commemoratius.

El Triatló d’Antella, un dels pioners al País Valencià, ha anat guanyant adeptes any rere any per a convertir-se en tot un referent d’aquesta disciplina combinada gràcies, entre altres coses, a la gran i desinteressada implicació dels veïns d’aquest menut municipi de poc més de 1.300 habitants, al creixent suport de l’administració local en els últims anys i a la bellesa de l’entorn natural per on transcorre.

.

Comparteix

Icona de pantalla completa