Diari La Veu del País Valencià
[Vídeo] ‘No estic en venda’, xiquets víctimes del tràfic infantil a l’Àfrica subsahariana
Leo Part / València

“Una nit el meu pare em va dir que ens anàvem a Nigèria. Quan arribem una senyora li va donar diners i ell em va dir que esperara, que anava a comprar pa, però se’n va anar i em va deixar allí. Vaig tenir por”. Rachidi tenia 11 anys quan son pare el va vendre per 30 euros perquè s’encarregara del treball domèstic. Va ser explotat i maltractat”

Així comença el documental ‘La innocència trencada, no estic en venda’ protagonitzat per Rachidi i Julius, dos xiquets de Benín que van ser venuts per les seues famílies per a pagar deutes. Dos menors sense infància ni somnis, als quals no solament cal ajudar, sinó també retornar-los a un entorn infantil d’alegria. Aquest cru treball audiovisual de 15 minuts reflexa el treball de les Missions Salesianes per fer front a aquest greu problema.

La protecció de la infància i joventut és un dels objectius prioritaris dels salesians del Foyer Don Bosco Porte Novo, tot un referent perquè atenen aquests menors i els preparen per a reinserir-los en la societat, i denuncien i s’enfronten activament a aquest greu problema a què la societat no pot donar l’esquena.

Tràiler

De fet, en el món hi ha 215 milions de xiquets que treballen. Més de la meitat, 115 milions, ho fan exercint treballs que suposen un risc per a la seua salut i la seua integritat. Molts d’ells pateixen la pitjor i més degradant forma de treball il•legal: l’esclavitud.

A Benín i Nigèria, els menors són explotats com porteadors, treballadors del servei domèstic, venedors ambulants, miners o destinats directament a la venda i al tràfic de xiquets per a la prostitució.

Documental de 15 minuts ‘No estic en venda’

Davant aquesta realitat, la labor dels missioners no sols es limita a atendre i cuidar d’aquests xiquets tractant de reinserir-los familiar i socialment, sinó que també s’afronta directament el problema denunciant-ho a les autoritats o enfrontant-se amb els qui tenen la intenció de traficar amb els menors.

Al món, es calcula que 215 milions de xiquets treballen, més de 115 milions ho fan en treballs perillosos, 9 milions de menors viuen esclavitzats, 5,7 milions realitzen treballs forçosos, quasi 2 milions pateixen explotació sexual, 1,2 milions són víctimes del tràfic infantil, 14 milions d’adolescents donen a llum cada any, 10 milions de xiquetes es casen obligades cada any i 300.000 menors són reclutats com a xiquets soldats.

Comparteix

Icona de pantalla completa