Multat per la Guàrdia Civil per parlar en valencià?

Baldoví demana explicacions al ministre de l'Interior per la "persecució a la llengua"
3 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /Castelló

El parlamentari ha fet aquestes valoracions en el dia que s'ha jutjat a un jove, denunciat per delictes que no havia comés pel fet d'adreçar-se a dos guàrdies civils en valencià.

En el judici que ha quedat hui vist per a sentència, els dos agents han admès que Carles Mateu va vestir l'armilla reflectant i que els proves d'alcohol i drogues van donar negatives, pel que es feia incomprensible la denúncia dels agents.

Davant aquesta incomprensible situació, Carles Mateu va decidir denunciar als agents per denúncies falses i, finalment el judici serà vist per a sentència.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “els agents deuen estar al costat dels ciutadans i no en contra d'ells i, en aquest cas, la denúncia sembla estar completament injustificada", ha afirmat Baldoví.
 
“No és la primera vegada que els valencianoparlants han patit algun tipus de persecució per part de membres de les forces de seguretat de l'Estat per dirigir-se a ells en la seua llengua pròpia i esperem que d'una vegada per sempre es respecte l'oficialitat de totes les llengües de l'Estat" ha senetnciat Baldoví.
 
 
next