Diari La Veu del País Valencià
El conseller Santamaría mostra la seua col·laboració total amb la secessionista RACV

RedactaVeu / València.

El nou conseller de Governació i Justícia, Luís Santamaría, ha afirmat, durant la signatura del conveni de col·laboració amb la secessionista Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) que “la nostra identitat mai s’ha doblegat a les ingerències dels qui menyspreen la nostra llengua”.

En aquest sentit, ha recordat que la RACV compleix 100 anys “defensant la cultura valenciana en tots els seus àmbits, lluitant davant qualsevol ingerència en contra dels nostres senyals d’identitat. Aquest és el compromís que jo també he volgut transmetre a la RACV i estarem sempre al costat d’ella per a defensar i divulgar tot el nostre en matèria de cultura, llengua i qualsevol tradició que entenem com a nostra”.

El conseller ha comentat que ha trobat amb un clima proper i de col·laboració i ha explicat la Generalitat col·laborarà activament en el programa d’actes del centenari de la RACV. Cal recordar que la RACV va lliurar el passat 6 de maig el títol d’Acadèmic de Cultura al president de la Diputació de València, Alfonso Rus, polític conegut pels seus insults als qui defensen la unitat de la llengua.

El titular de Governació i Justícia ha conclòs elogiant la labor de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana “que sempre ha aportat gran valor al nostre territori” i ha reiterat que el Consell “continuarà posant en valor el diàleg, el consens i els punts de trobada”.

Comparteix

Icona de pantalla completa