Plataformes per l'ensenyament acampen tres dies a la Conselleria

L'Acampada per l'Escola Pública organitza xerrades, tallers infantils i actuacions de cantants i artistes
16 juliol 2014 01:00h
RedactaVeu / València

Així, aquest mateix dimecres l'humorista Xavi Castillo i el grup valencià Senior i el Cor Brutal actuaran davant la Conselleria d'Educació en la cloenda d'aquesta primera jornada. L'Acampada per l'Escola Pública clou de manera reivindicativa i festiva un curs escolar que ha estat intens oel que fa a la mobilització de la comunitat educativa al País Valencià.

Les retallades al professorat, l'aprovació de la Llei Wert i la supressió de línies en valencià han motivat nombroses concentracions així com tancaments als centres escolars d'arreu del territori. La portaveu de la plataforma Prou, Sílvia Ureña, ha remarcat el gran sentiment de comunitat que s'ha creat a l'entorn d'aquestes protestes i que l'acampada clou un curs de "lluita i queixes" per seguir amb el to reivindicatiu però també "celebrar que estem aquí, més vius que mai i seguirem amb la nostra lluita". Bona part de la reivindicació s'ha centrat en la defensa de l'ensenyament en valencià i contra la retallada d'unitats educatives en la nostra llengua. Al respecte, Sílvia Ureña ha assenyalat que la lluita està centrada en l'escola en valencià" perquè és la que està sent atacada, és un atac unilateral contra l'educació pública i en valencià". "No ho permetrem, no es pot quedar una família sense que els fills estudien en valencià perquè no hi ha oferta, és inconcebible, no ho podem consentir", ha manifestat. La representant del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV), Beatriu Cardona, ha dit al seu torn que les concentracions d'aquests tres dies són "contra els atacs en l'escola pública i per a defensar i treballar a favor de l'escola que volem".


 

 

 
 
Cardona ha precisat que l'educació "no és una esfera independent és un dret universal i social" i que en aquest sentit les retallades "afecten tota la societat perquè tenir una educació pública és l'única manera de tenir un futur digne al país". Al llarg d'aquest tres dies s'han organitzat activitats a l'entorn de la LOMQE, pel manteniment de línies, unitats i escoles públiques i contra la privatització de l'ensenyament públic. 
next