Diari La Veu del País Valencià
Oltra torna a les Corts: ‘El més greu és trobar Cotino en el seu lloc’
Europa Press / RedactaVeu / València

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera en els passadissos de les Corts després de la seua tornada a l’activitat parlamentària en l’hemicicle després d’un mes expulsada “injustament” -ha remarcat- com a càstig per negar-se a abandonar un ple el passat mes de maig després dels advertiments realitzats pel president de la Cambra, Juan Cotino.

La diputada de la coalició ha insistit que “el més lamentable” ha sigut que Cotino seguisca al capdavant d’aquesta institució “després de totes les vergonyes que han eixit en els enregistraments -relatius al cas Rabassa- que s’han publicat en aquest mes” en el qual no ha participat de l’activitat parlamentària. Al seu judici, Cotino, “el que hauria de qüestionar-se és quines raons justifiquen que seguisca al capdavant de les Corts”.

Preguntada per si tornaria a realitzar les mateixes accions que van comportar la seua expulsió, Oltra ha argumentat que “a bou passat es poden analitzar les coses de moltes maneres perquè tens les dades damunt de la taula”. “Probablement haguera fet el mateix perquè el segon advertiment no el vaig sentir”, però “si haguera sentit el segon advertiment potser haguera actuat d’una altra manera”, ha defensat.

Espera que el Constitucional ho redrece

La síndica adjunta de Compromís, a continuació ha dit que seguirà “defensant una democràcia plena i la dignitat de la institució parlamentària”, i “si açò significa que té com a conseqüència que m’expulsen un mes de manera injusta, bé”. En aquest sentit, ha recordat que ha presentat un recurs d’empara al Tribunal Constitucional i espera que “açò ho redrece”.

“Seguiré sent la veu de molts valencians que volen que les coses canvien” ha advertit la parlamentària que, en aquest sentit, ha postil·lat que “és una obligació i una responsabilitat”.

“I si açò comporta una sanció, doncs l’acceptaré en el sentit de no renunciar a la raó per la qual milers de valencians m’han posat ací”, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa