Diari La Veu del País Valencià
Tercera jornada de l’Acampada per l’Escola Pública
RedactaVeu / València

La tercera i última jornada de l’Acampada per l’Escola Pública ha tingut com a lema central ‘No a la privatització de l’Ensenyament Públic’ i els protagonistes del dia han sigut les escoles d’Alacant.

La xarrada de Pep Coll sobre els CIS -Centres d’Iniciativa Social- ha obert un debat “força interessant” sobre el per què i com d’aquests centres privats edificats en terrenys públics cedits pel “nostre” govern, indiquen els organitzadors.

A més, també han visitat l’acampada i han assistit a la xarrada Miguel Soler -PSPV- Vicent Xavier Vila i Elvira Tortosa, representants de Compromís per Ontinyent.

A les 13h han registrat les postals elaborades als tallers durant els 3 matins de l’Acampada. Es tracta de postals on els xiquets i xiquetes han dibuixat i explicat l’escola que volen.

150 dies de lluita de Tots Som Cremona

Si bé aquesta jornada està centrada en les escoles d’Alacant, comparteixen protagonisme amb una fita important: els 150 dies de lluita de la Plataforma Tots Som Cremona.

Per aquest motiu, indiquen, hui és un dia “molt emotiu i força encoratjador per a tota la gent que compartim amb ells i elles la lluita”.

Lucia, del Cremona, ha celebrat el seu 7é aniversari a l’Acampada.

Per la vesprada, l’Acampada reivindicativa ha estat “animada i molt divertida per als xiquets i xiquetes” amb la contacontes Anna Ballester i l’actuació de Nines Clowns, a més d’un taller de carasses. I els majorets, molt impressionats amb les paraules dels iaioflautes, a la xarrada “Els iaioflautes, un exemple de dignitat”.

Tot seguit, la xarrada d’Adolf Moisès Cerveró ‘El Centre Social Rey Heredia: un any d’Utopia’. Segons els convocants, es tracta de xarrades “molt exemplificadores de lluita i molt enriquidores” que “no han deixat indiferent ningú i ens han omplit de força per seguir lluitant”.

Finalment, indicar que aquesta tercera jornada compta amb les actuacions d’Estrella Roja de Benimaclet, que els ha acompanyat durant tota l’Acampada, i de Tomàs de los Santos i Toni Carrión.

La comissió d’organització “valora més que positivament” els tres dies de l’acampada per l’escola pública ja que ha estat un exemple de lluita, de reivindicació i lluita en positiu, de visió de futur i, sobretot, de sensació d’unió dels col•lectius en lluita per diferents motius -dret a l’habitatge, serveis socials, educació…- .

Comparteix

Icona de pantalla completa