Diari La Veu del País Valencià
25è Triatló Antella: instint de superació

Redactaveu / Antella

41.880 metres. Quasi una marató. Aquesta és la distància que els 560 homes i dones triatletes de les diferents categories –xifra que suposa un record de participació- hauran de superar aquest dissabte en l’exigent 25è Triatló Antella que es disputa a partir de les 18:00 hores en aquest municipi de la Ribera.

A partir d’eixa hora, els i les esportistes de les distintes categories -júnior, sub23, absoluta i veterà 1 a 3- es capbussaran en aigües del riu Xúquer a l’Assut d’Antella per a prendre una de les quatre eixides que es donaran en intervals de 4 minuts per a dones, i 3 per a homes, agrupats en funció dels seus registres.

Per davant tindran un circuit de natació d’1,2 quilòmetres, altre de 32 km. pedalejant i un tercer segment de carrera pedestre de 8,66 km de longitud, amb l’afegit que durant la prova ciclista no podran anar a roda amb pena de ser desqualificats.

A més, hauran de superar en els tres segments els horaris de talls establerts per l’organització -màxim de 35 minuts per a la natació, de 02.10 h per a baixar-se de la bici –on hauran de superar un port de segona categoria i rampes amb pendents de quasi el 20 % i de 3 hores per a entrar en meta-, ja que de no aconseguir-ho també es veuran obligats a abandonar la competició.

En tot cas, i en cas de no aconseguir-ho, als triatletes sempre els quedarà el record d’haver participat en aquesta veterana i prestigiosa prova organitzada pel CEC Antella amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Antella, que enguany posa a disposició dels participants samarreta, visera, porta-dorsals, motxilla, xancles i tovalloles de fibra gratuïtes, a banda de fruita i abundant menjar al finalitzar l’exigent competició. en què col·laboren de forma desinteressada gran part dels veïns d’Antella.

Voluntaris del Triatló Antella en una anterior edició.

A més, comptaran amb serveis de guarda-roba, fisioterapeutes, dutxes, zona d’acampada, serveis sanitaris, avituallaments, serveis mecànics per a bicicletes i pàrquings exclusius.

Aspirants al triomf

Entre els més de mig miler de triatletes que participen enguany a Antella i que opten a la victòria, destaquen l’atleta local Jordi Pascual, del Triatló Diablillo de Rivas (Madrid), el seu company Roberto Sánchez, així com Emilio Aguayo, de CT Bétera, i Miguel Fernández, del club Tu Triatlón.

En dones, parteixen com a favorites Aida Bellver, del Komando Fisiojreig.; Àngels Vidal i Raquel Pérez, companyes de l’Inelec-Club Triatló Sueca, que encapçalen el rànquing d’eixides autonòmic -elaborat segons resultats de rànquing de triatló i campionats autonòmics-. També destaca la participació de Miriam Roselló, també de l’Inelec, que forma part de la selecció autonòmica.

El local Jordi Pascual,després de finalitzar un triatló en què aconseguir la 3º posició, malgrat haver estar afectat per una infecció vírica.

Àlex Calvo, Raül Micó i Valeriano Moreno, paratriatletes del club Adelante Cantero de Letur prendran l’eixida en la prova juntament amb la resta de participants.

Una prova respectuosa amb l’entorn natural

L’organització, com en altres anys, demana a tots els participants que siguen respectuosos amb la natura i tracten de dipositar les ampolles d’aigua dels diferents avituallaments en els punts establits.

Pel que fa al programa d’activitats del 25è Triatló Antella, s’encetarà amb una Reunió Tècnica a la pagina web CEC Antella. De 12 a 13:30h i de 16:15 a 17:30 h. es realitzarà el preceptiu lliurament de dorsals a l’Auditori Municipal. Els triatletes entraran en la zona de transició de 17h a 17:45h, per a partir d’eixe moment ser cridats a l’escullera de la PPA per a prendre part en alguna de les diferents eixides, a partir de les 18 hores.

Pel que fa al lliurament de premis, l’acte tindrà lloc a les 21.10 h, moment en què també es tancarà la zona de transició o boxes. A les 20.30 h, i fins a les 22 h es podrà visitar a la Casa del Rei l’exposició ‘25 anys de triatló Antella’.

Finalment, un sopar de germanor, a partir de les 22 h al carrer 8 de març, i l’actuació musical i humorística d’El Sobrino del Diablo posaran la nota final a la jornada de celebració del quart de segle del Triatló Antella, nascut a l’estiu de 1990 gràcies a la iniciativa d’un reduït grup de joves piragüistes i atletes locals, que ha vist com aquesta disciplina combinada va passar a ser olímpica i a reportar importants triomfs per als competidors valencians i de la resta del territori de l’Estat espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa