Diari La Veu del País Valencià
Els xiquets podran tirar petards a partir dels 8 anys
RedactaVeu / València

El conseller Serafín Castellano ha explicat que els menors poden utilitzar artificis amb marcat CE, d’acord amb la manera que establisca l’ordenança municipal respecte als llocs, horaris i artificis, depenent de l’edat que tinga el menor i la categoria de l’artifici.

En aquest sentit, Castellano ha destacat que la normativa valenciana “redueix l’edat establerta en la normativa estatal per a l’ús de petards, passant dels 12 als 8 anys, per a la utilització d’artificis de categoria 1; i dels 16 als 10 anys per als de Categoria 2”.

Alhora, ha explicat que, perquè siga possible aquesta excepció, és obligatòria l’autorització per escrit dels pares o tutors legals del menor, en la qual se certifique que el xiquet ha rebut instruccions sobre l’adequada utilització de l’artifici. A més, només podrà tirar petards en presència d’un adult. L’esmentada autorització es troba en el lloc web de la Conselleria de Governació i Justícia www.gov.gva.es.

D’altra banda, el conseller s’ha referit a la ITC 18 que regula l’ús d’artificis pirotècnics exceptuats de l’àmbit de la Directiva Europea en manifestacions festives religioses, culturals i tradicionals com ara, la ‘cordà’, ‘la passejà’, ‘correfoc’ i ‘despertà’.

En aquest cas, ha recordat l’obligatorietat de la formació CRE (Consumidor Reconegut com a Expert) per a participar en les festivitats que fan servir artificis pirotècnics sense el marcat CE.

El titular de Governació de l’executiu autonòmic ha assegurat que més de 17.000 persones obtindran la condició CRE. Finalment, ha realitzat una crida a la responsabilitat dels pares i als més menuts per al bon ús dels artificis pirotècnics.

Comparteix

Icona de pantalla completa