Èxit de l'Acampada per l'Escola Pública

Després d'emplenar els jardins de la Conselleria d'Educació a l'avinguda de Campanart de València, la valoració de l'organització és molt positiva
21 juliol 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

Una marea de samarretes de colors va inundar el recinte de la Conselleria d'Educació en l’avinguda de Campanar de València, els dies 16, 17 i 18 de juliol, amb l'objectiu de denunciar el deteriorament estructural que està patint l'educació pública com a conseqüència de les polítiques privatitzadores realitzades per la Conselleria d'Educació, i per tal de demanar un ensenyament públic de qualitat, gratuït, laic i en valencià. L’acampada per l’escola pública ha estat organitzada per persones, col·lectius i plataformes per l’ensenyament públic de tot el País Valencià, com ara la Plataforma Tots Som Cremona d’Alaquàs i la Plataforma PROU d’Ontinyent.
 

 
Entre el miler d'assistents procedents d'Alacant, Castelló i València es trobaven famílies, docents, AMPAs, representants de FAPA València i de FAPA Penyagolosa, membres de partits polítics i de sindicats, Escola Valenciana, Castelló per la llengua, col·lectius en lluita com la PAH, els iaioflautes, el moviment social 15M, Orriols Convive, el Centro Social Rey Heredia de Còrdova i el projecte de cooperació El Parque de Rojales, així com centenars de persones anònimes que van voler gaudir de la festa per l'escola pública.

En les xerrades obertes i en les assemblees, les persones assistents van poder debatre sobre la situació del valencià en l'ensenyament, la privatització de l'ensenyament i la construcció dels CIS, la lluita de les escoles vers el tancament d'unitats, línies i escoles, la LOMQE, el deteriorament de les instal·lacions i les mobilitzacions d'inici de curs, però també sobre els desnonaments amb la PAH, la digna lluita dels iaioflautes, projectes com el Centre Social Rey Heredia i reivindicacions com l’escola de Rojales. Els xiquets i xiquetes van gaudir d’allò més amb els tallers i activitats, entre elles, jocs d’aigua. Un ampli ventall d'artistes valencians van acompanyar els assistents a l'acampada amb les seues actuacions. A tots i a totes: GRÀCIES.
 

 
Però si alguna cosa ha caracteritzat aquesta acampada per l'escola pública ha sigut la confluència dels diferents col·lectius en lluita que treballen des de la cooperació en defensa dels drets humans que, a poc a poc, amb les polítiques del govern espanyol i valencià ens han estat llevant a la ciutadania, i una conclusió en positiu: que tota aquesta indignació es transforme en el compromís de crear espais de resistència  i rebel·lia que canvien aquestes realitats per poder viure amb dignitat.

En l'acte de cloenda, els participants van realitzar un minut de silenci per a recordar les víctimes dels bombardejos en la Franja de Gaza, i per tal de denunciar el genocidi que està patint el poble Palestí i sempre en defensa de la pau.

Finalment, l'organització de Acampada per l'Escola Pública ha valorat de forma molt positiva la participació i l'acollida que ha tingut i vol mostrar el seu agraïment a eixe miler de persones que l'han fet possible. Així mateix, anuncia noves accions que ens donaran a conèixer els pròxims dies.


 
next