100 dies del segrest de les xiquetes nigerianes!

Intersindical Valenciana s’ha adherit al Manifest de l’Associació Nigeriana i Amnistia Internacional contra la barbàrie que manté preses a més de 200 xiquetes a Nigèria, pel grup armat Boko Haram, per negar-los el dret a l’educació
22 juliol 2014 01:00h
Cartell de la campanya #BringBackOurGirls (#LesVolemDeTornada).

RedactaVeu / València

Intersindical Valenciana s’ha adherit al Manifest de l’Associació Nigeriana i Amnistia Internacional, subscrit per diverses entitats socials, contra la barbàrie que manté preses a més de 200 xiquetes a Nigèria, pel grup armat Boko Haram, per negar-los el dret a l’educació.

Sotmeses a tot tipus de violència, tal com va relatar una de les xiquetes que va poder escapar, violada fins a quinze vegades al dia i lliurada com a esposa, aquesta barbaritat és una “greu violació dels drets de les dones, drets humans, fruit de la violència patriarcal que nega les dones”, segons Intersindical Valenciana.

“Aquest segrest no respon només a la negació del seu accés a l’educació. És la privació d’una vida digna, sense violència, amb igualtat d’accés i les mateixes oportunitats que els homes”, indica Intersindical en el seu comunicat.

A més, considera que “respon a la situació de violència institucional i patriarcal a què milers de dones de tot el món estan sotmeses pel seu sexe, sense cap garantia que els seus drets siguen respectats” i que “és una altra forma de violència dins del tràfic de dones i xiquetes que són segrestades per a sotmetre-les a l’explotació sexual, destinades a la prostitució o matrimonis forçats o el mercat de la pornografia”.
 
 

 
La nota de denúncia d’Intersindical Valenciana afirma que “de nou, el cos de les dones es converteix en camp de batalla o arma de guerra”. Per a Intersindical és “inadmissible” que aquesta situació de privació de llibertat i violència extrema viscuda per aquestes xiquetes es mantinga.
 

Per això, denuncia la “impassibilitat de les autoritats nigerianes i de la Comunitat Internacional” per a actuar urgentment per a rescatar les xiquetes i la consideració del seu segrest i captivitat com a crims de guerra. “Més enllà de les campanyes mediàtiques, més enllà de les fotos i comunicats, necessaris però insuficients, cal una acció immediata”, conclou.


next