Diari La Veu del País Valencià
Retallades en ambulàncies a Crevillent i Castelló
RedactaVeu / Crevillent

En paraules del regidor Vicent Selva, ʺconsiderem una autèntica irresponsabilitat per part de Conselleria el fet de retallar i reduir el servei d’ambulància a un municipi de quasi 30.000 habitants, com és Crevillent. Entenem, tal i com demostren algunes mesures ja preses a altres comunitats autònomes, on també governa el PP, la retallada d’aquest servei suposa un intent més de degradar la sanitat pública. D’aquesta manera, s’obri la porta al procés privatitzador de major intensitat al sector de la sanitat, una circumstància, que a llarg termini suposarà l’existència d’un sistema de sanitat privat de qualitat per aquells que tinguen recursos per poder pagar, mentre que la majoria de ciutadans hauran de conformar-se amb un sistema sanitari públic degradat, de poca qualitat i sense recursosʺ.

Pel que fa al cas concret de la reducció d’horari de l’ambulància a Crevillent, Selva ha destacat que ʺaugmentarà el temps que haurà d’esperar un ciutadà amb alguna urgència. L’ambulància haurà de vindre des de la veïna localitat d’Elx, per tant, augmentarà el temps de reacció dels professionals sanitaris davant una situació d’urgència, un fet perillós per a la vida dels ciutadans. A més, ha afegit, la realitat del nostre poble, amb camps, partides rurals i cases allunyades del centre urbà, dificultarà encara més als veïns d’aquestes zones que els serveis d’urgència arriben amb un temps raonableʺ.

Per tant, Selva ha demanat ʺuna resposta dura i contundent del govern local del PP davant la intenció del Govern valencià, també del PP, de retallar aquest servei i que, es situe en la defensa dels interessos dels ciutadans, sobretot en una matèria tant sensible com és la salutʺ.

Finalment, des d’EUPV-ERPV han manifestat el seu suport total i absolut, una vegada més, a totes aquelles reivindicacions que vagen destinades a garantir el dret dels ciutadans i ciutadanes a una sanitat pública i de qualitat, front a les retallades de la dreta, a tots els àmbits que governen.

Albiol: “Una retallada en els SAMU de Castelló és posar en risc la vida de les persones”

Per altra banda la diputada d’EUPV, Marina Albiol, reclama a la Conselleria de Sanitat que done marxa enrere i no disminuïsca els serveis de SAMU que operen a les comarques de Castelló.

La representant d’esquerres reclama a la Conselleria que recapacite el que cataloga de decisió imprudent i temerària. “Aplicar retallades en els serveis de SAMU, uns serveis essencials d’atenció sanitària a la ciutadania, és posar en risc vides humanes. El Conseller de Sanitat està actuant contra la salut dels castellonencs i castellonenques, tot un contrasentit”.

Albiol anima a les poblacions afectades a mobilitzar-se i a protestar per les intencions de la Conselleria de Sanitat de reduir els serveis de SAMU. “La pressió ciutadana és fonamental en aquestos casos, el govern del Partit Popular no pot viure d’esquenes a les necessitats i les reclamacions dels veïns i veïnes de Vilafranca, Borriana, Vila-real, Acalà de Xivert, i l’Alcora”.

La parlamentària acusa al Consell de malbaratar els diners públics en projectes absolutament ruïnosos i sense sentit des del punt de vista econòmic com l’Aeroport de Castelló o la Ciudad de las Lenguas, mentre retalla un servei que salva vides. El PP fa temps que va perdre la seua humanitat i solament veuen xifres d’euros i interessos privats.

La diputada finalitza afirmant que el Consell està aplicant un pla gradual de desmantellament dels serveis públics, i en aquest cas toca a la sanitat pública. “Ells defensen una sanitat privada per als que puguen pagar-se-la, nosaltres, una sanitat pública universal i gratuïta. Darrere d’aquestes retallades es troben causes ideològiques, no d’estalvi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa