Diari La Veu del País Valencià
Primer ‘corrupte del PP valencià que ingressarà en la presó
ACN / València

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha dictat una providència aquest dimecres on estableix com a termini màxim el 31 de juliol per a l’ingrés voluntari en presó de l’exalcalde de Torrevella (Baix Segura), Pedro Hérnandez Mateo (PP). Segons que ha fet públic el TSJ valencià, Hernández Mateo haurà de complir així la sentència que el condemna a tres anys de presó pels delictes de falsedat documental i prevaricació en l’adjudicació del servei municipal de recollida d’escombraries l’any 2004.

La resolució dóna un termini de tres dies a les parts per interposar recurs de súplica i adverteix que si no entra voluntàriament en presó, la sala ordenarà la seua “cerca, detenció i ingrés”.

Hernández Mateo, alcalde de Torrevella entre 1988 i 2011 i exdiputat del PP a les Corts Valencianes, ha comparegut aquest dimecres a requeriment de la sala per indicar el centre penitenciari al qual ha d’ingressar. 


Segons la sentència de l’any 2012, la sala civil i penal troba demostrat que l’exalcalde va manipular el procés d’adjudicació mitjançant un complex sistema per aconseguir un sol objectiu: adjudicar el contracte, valorat en 97,8 milions d’euros, a la UTE “Necso Entrecanales Cubiertas S.A.-Grupo Generala de Servicios S.L.”.



Aquesta actuació “solament pot qualificar-se d’arbitrària i lesiva per a l’interès públic” i per a la resta d’empreses que van concórrer al concurs, assenyala la resolució, que a més condemna Hernández Mateo a pagar una multa de 10.500 euros i a indemnitzar l’ajuntament amb altres 12.000 euros. La sentència especifica que la inhabilitació de set anys és per al càrrec d’alcalde o qualsevol altre de naturalesa electiva en l’àmbit local.

Comparteix

Icona de pantalla completa