Diari La Veu del País Valencià
ERPV sospita de les balances fiscals
RedactaVeu / València

Arran de la publicació de les balances fiscals per part del Govern Espanyol, el secretari de Política Econòmica d’Esquerra Republicana del País Valencià, Joan Vea ha afirmat que “el govern espanyol, ha presentat unes balances tenint en compte el criteri de la càrrega-benefici, un criteri que no s’utilitza a cap organisme oficial del món perquè és molt inexacte i distorsiona la realitat dels fluxos de recursos entre administracions. Han escollit aquest criteri per mandat de la FAES que és qui dicta la veritable política del govern de Mariano Rajoy. La gran majoria del organismes internacionals utilitzen el criteri del flux monetari, és a dir, la diferència entre el que paga un territori al govern estatal i la despesa que rep per tard d’eixe govern. Per tant, fent una magnífica demostració d’opacitat i manca de transparència, el govern no facilita les dades per saber quant paguem i quant rebem realment els valencians”

Vea ha afegit que “amb les balances que han presentat, es comptabilitza com a despesa en el País Valencià, la despesa feta en el Museo del Prado, el Teatro Real (tan criticada per Zubin Mehta), infraestructures d’altres territoris que, segons els experts, ens beneficien, però que s’han planificat en interés d’altres territoris, com l’ampliació de l’aeroport de Madrid i, sobretot, l’enorme despesa en l’aparell administratiu de l’Estat, situat en la seua pràctica totalitat a Madrid”.

El dirigent republicà ha afirmat que “tot i això, el País valencià continua presentant un dèficit fiscal de més de 2.000 milions d’euros i més del 2% del PIB. És a dir, que malgrat ser un territori pobre i empobrit, malgrat que ens hagen hagut de prestar milers de milions d’euros del FLA, estiguem a la vora de la intervenció per part de l’Estat i ens compten com a despesa feta en el País Valencià inversions que mai aprofitarem, encara ens ix a pagar la festa de l’Espanya SA”.

Vea finalment ha afegit que “cal que el govern valencià realitze urgentment 2 mesures: la creació immediata d’una comissió d’experts acadèmics que calcule la balança fiscal del País Valencià respecte a l’administració estatal seguint el criteri del flux monetari, per tal de saber quant aportem realment i, a més, que el Consell es plante d’una vegada i exigisca que cap euro més dels impostos dels valencians se’n vaja del País Valencià. Som un territori que els necessita i no podem continuar deixant que els usurers del Ministeri d’Hisenda ens prenguen els nostres diners i després ens els presten amb interessos”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa