Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia no veu indicis contra Barberá i Camps en el ʹcas Nóosʹ
EFE / Madrid

Fonts fiscals han explicat que en la seua declaració judicial, una responsable de la firma d’aquest conveni va assumir responsabilitats en l’assumpte i no va implicar a Barberá ni a Camps. La Fiscalia tampoc veu cap indici contra la Casa Real, ni contra la infanta Cristina en el ʹcas Nóosʹ, ja que les últimes declaracions, recerques i correus lliurats pel exsoci d’Iñaki Urdangarin, no han aportat prova alguna que avale una suposada intervenció en els negocis del duc de Palma.

Les mateixes fonts han afirmat també que en l’actual estat de la instrucció judicial, tampoc el cercle pròxim a les infantes sembla estar implicat en els fets que investiga el jutge del ʹcas Nóosʹ, Jose Castro, sobre la suposada corrupció en les activitats de l’institut sense ànim de lucre que Urdangarin i Torres van dirigir.

Encara que la Fiscalia veu molt clar que aquest cas acabarà en judici, i seuran a la banqueta la majoria dels imputats, entre ells Urdangarin, també considera de la mateixa forma, que el cas no afectarà cap membre més de la Família Real, conforme les proves existents en l’actualitat i tenint en compte que ja porten dos anys de recerca judicial.

El que no veuen clar en la Fiscalia és la necessitat que el cas s’esquixe en dos procediments que porten a dos judicis diferents, un d’ells a Palma sobre el gruix del cas i l’altre a València sobre la part que afecta el conveni signat per les tres cimeres de la ʹValència Summitʹ.

La Fiscalia està en contra que el procediment es dividisca en dos i considera més convenient que finalment acabe en un sol judici a la capital balear. En aquest sentit, fonts de la Fiscalia han valorat la labor duta a terme pels tribunals balears en els casos de corrupció, en els quals s’ha pronunciat i que reforcen la imatge de la independència judicial. També està pendent de si finalment és cridat a declarar com a testimoni l’assessor jurídic de la Casa del Rei, José Manuel Romero.

Comparteix

Icona de pantalla completa