Diari La Veu del País Valencià
Fabra, Matas i Hernández s’uniran en la presó a deu corruptes del PP
Europa Press / RedactaVeu / Madrid

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de quatre anys de presó que l’Audiència de Castelló va imposar a Fabra per quatre delictes contra la Hisenda Pública que hauria comès en estafar més de 693.000 euros entre 1999 i 2003, la qual cosa el portarà a entrar a la presó en els pròxims dies.

També Matas quedarà privat de llibertat pròximament després que li fóra denegat l’indult per la condemna de nou mesos imposada per l’Audiència de Palma per tràfic d’influències en la contractació irregular del periodista Francisco Alemany, qui també entrarà a la presó.

I un altre exdirigent del PP que entrarà a la presó pròximament és l’exalcalde de Torrevella (Baix Segura) i exdiputat autonòmic Ángel Hernández Mateo, a qui el Tribunal Superior de Justícia valencià ha donat de termini fins al dia 31 d’aquest mes de juliol per a ingressar a la presó condemnat a tres anys pels delictes de falsedat documental i prevaricació en l’adjudicació en 2004 del servei de recollida de residus sòlids urbans de la localitat.

Bárcenas, l’únic empresonat de Gürtel

Tots ells se sumen a la desena d’excàrrecs del partit liderat per Mariano Rajoy que ja estan a la presó per diverses causes relacionades amb la corrupció. El més destacat és l’extresorer i exsenador Luis Bárcenas, l’únic dels més de 150 imputats del ‘cas Gürtel’ que està en la presó a l’espera que se celebre el judici.

La resta d’empresonats van pertànyer al PP balear, afectat per nombrosos escàndols en l’època de Matas. Un dels que compleixen condemna és l’exconseller Josep Juan Cardona, condemnat a 16 anys de presó pel cas Scala, centrat en el desviament de més de cinc milions d’euros a través del Consorci de Desenvolupament Econòmic de Balears.

Comparteix

Icona de pantalla completa