Diari La Veu del País Valencià
Barberà aprova el Pla del Cabanyal amb els vots del PP
Europa Press / RedactaVeu / València

Aquests canvis, recolzats amb el vot favorable del PP -al capdavant del govern local- i rebutjats pels grups de l’oposició -PSPV, Compromís i EUPV- s’exposaran ara per un període de 45 dies per a rebre al·legacions abans de la seua aprovació definitiva i de ser remesos a Ministeri de Cultura perquè es pronuncie sobre aquest tema per a determinar si accepta l’adaptació del Pepri a l’ordre de paralització.

El govern municipal que presideix l’alcaldessa de Rita Barberá ha dut a terme la modificació-adaptació del Pepri a partir de “l’acord polític” aconseguit amb l’Executiu central, a través del Ministeri de Cultura i després de les corresponents “negociacions”, per a “desbloquejar” l’execució d’aquest document de planejament urbanístic adaptant-ho a l’ordre ministerial que ho va paralitzar.

Irracionalitat

El debat de la informació pública dels canvis en el Pepri s’ha iniciat a continuació amb la intervenció de representants de l’Associació de Veïns Pavimar, l’Associació de Veïns del Cabanyal-Canyamelar i de la Plataforma Salvem el Cabanyal, que han mostrat el seu rebuig a un “projecte personalista” i de “gran irracionalitat” i a la seua modificació per “posar en perill la conservació dels valors històrics” d’aquest barri.

Aquests ciutadans han rebutjat “l’espoli”, han demanat que es conserven les peculiaritats d’aquesta zona i a l’alcaldessa, “diàleg” per aconseguir una “rehabilitació integral”.

Després de la votació i a tirar endavant l’exposició pública dels canvis en el Pepri els veïns del Cabanyal s’han quedat dempeus a les llotges de convidats, amb les seues cares marcades amb pintura roja, en senyal de protesta.

Per la seua banda, els tres grups de l’oposició han qualificat de “maquillatge” la modificació-adaptació i han defensat que segueix mantenint la destrucció de molts edificis sense respectar la trama del barri i han sol·licitat que el document no seguisca endavant, a més de considerar que amb ell no es compleix la llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa