Cotino: ‘Mai he ficat la mà, i no entre en línies roges ni blanques’

El president de les Corts, sobre la investigació d’adjudicacions a empreses de la seua família, manifesta: “Si han anat a la Fiscalia unes persones del Partit Comunista i han denunciat una persona del PP, hauran de veure aqueixos papers”
25 juliol 2014 01:00h

Europa Press / València

El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha sostingut sobre les diligències obertes per la Fiscalia Anticorrupció sobre les adjudicacions a residències de la seua família que “mai” ha fet “cap favor a cap empresa” i ha assegurat: “Hauré ficat la pota en moltes coses però jo mai he ficat la mà”.

Preguntat per si tem que s'aplique la 'línia roja' contra la corrupció del president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha defensat que ell no entra “en línies roges, ni en grogues ni en blanques”.

Així ho ha manifestat aquest divendres en declaracions als mitjans després de reunir-se amb el nou delegat del Govern al País Valencià, Serafín Castellano, amb qui ha estat “canviant impressions sobre experiències” -ja que ell també va ocupar el càrrec de delegat entre 2002 i 2004-, i ha agraït que “un amic, com és el cas de Serafí Castellano, ocupe aqueix lloc”, ha indicat.

En ser preguntat per la resolució de la Fiscalia Anticorrupció, que ha obert diligències de recerca penal arran de la denúncia presentada per Esquerra Unida (EU) contra Cotino per suposats delictes de prevaricació i tràfic d’influències per les adjudicacions de 2009 a les residències de la seua família, l'actual president de les Corts ha incidit que “el més important d’aquests temes és que si hi ha una denúncia que ha fet una persona del Partit Comunista contra una persona del Partit Popular que un jutge o un fiscal, a qui li corresponga, ho esbrine”.
 
El president de Les Corts Valencianes, Juan Cotino, en una imatge d'arxiu, moments abans de començar una sessió de control al parlament valencià.
Foto: José Soler (ACN)

En aquest punt, ha afirmat que, quan ho esbrinen, comprovaran que el que ha fet ho ha “intentat fer bé”, i ha agregat: “Hauré ficat la pota en moltes coses però jo mai he ficat la mà, ni he afavorit  ningú, és així de simple”.

Cotino ha destacat que “la Fiscalia, la Judicatura, la Guàrdia Civil, cada òrgan té una missió i si una persona que va a una comissaria i posa una denúncia hauran d’esbrinar”. “No poden agafar aqueixa denúncia i ficar-la en un calaix; si han anat a la Fiscalia unes persones del Partit Comunista i han denunciat  una persona del PP hauran de veure aqueixos papers i demanar el que faça falta, però així és la vida, no passa res”, ha apuntat.

“Una cosa és el que diuen els mitjans de comunicació i una altra és la realitat, i la meua realitat és molt clara, jo estic en política fa molts anys, he fet sempre el que he pogut i sempre he intentat ajudar al conjunt de la societat, i mai he fet cap favor a cap empresa, per tant, de què he d’estar preocupat?, de res, de treballar cada dia, que és el que hem de fer”, ha conclòs el president.


next