Diari La Veu del País Valencià
Podem contra els ‘actes delictius’ del Govern de Rita Barberà

Redactaveu / València

El Cercle Podem Patrimoni València ha fet públic aquest divendres un comunicat de “prevenció d’actes delictius de l’ajuntament de València, estructurat en set grans punts.

En el primer punt, amb el títol ‘Prevenció d’actes delictius del Govern municipal de València’, denuncia que “falten Jutjats, especialistes en corrupció i mes cel•les a les presons”.

“Falten especialistes en delictes contra el patrimoni”

En aquest sentit, assegura que “Podem Patrimoni ni menysprea, ni dubta de la imparcialitat de la Justícia, però la maquinària és lenta, els Jutjats estan sobrecarregats, i falten especialistes en els delictes contra el patrimoni, corrupció, prevaricació, falsedat documental, frau, estafa i malversació de cabals públics, entre molts altres. Delictes tots comesos per representants del Partit Popular”.

Malgrat açò, assegura, tenim hui “tres ordres d’ingrés a la presó: Fabra, per qui Rita Barbera expressa el millor ànim, Pedro Hernández, a qui qualifica com a “company” i Jaume Matas. Els tres “companys” de Rita Barbera.

El segon epígraf, ‘Perill imminent de delictes contra el nostre patrimoni’, apunta que “amb tots els antecedents del PP, davant la falta de fons, sense crèdits i sense possibilitat de contractacions il•legals, i davant la seua dramàtica situació de perdre les pròximes eleccions municipals de València, hem de prevenir el que pot fer una mentalitat delictiva. Ment criminal, ja constatada amb totes les imputacions, sentències, condemnes de presó i les ultimes tres ordres d’ingrés a la presó”.

Per açò, Podem Patrimoni i la Coordinadora d’Associacions de Ciutat vella, “alcen la veu d’alerta davant el perill imminent que Rita Barbera i els regidors del Partit Popular de València, puguen cometre tot tipus de delictes”.

Pel que fa el tercer punt de denuncia, ‘Actuació preventiva d’Hisenda’, Podem Patrimoni i la Coordinadora d’Associacions de Ciutat Vella, anuncien que exerciten petició publica a l’Agència Tributària “perquè audite sense mes dilació l’estat de comptes de l’ajuntament de València, així com del seu Patrimoni”.

En el quart punt, ‘Actuació com a fedataris públics’, Podem Patrimoni i la Coordinadora de Ciutat Vella acorden la contractació de notari -fedatari públic) perquè realitze un inventari de tots els béns municipals i faça acta dels mateixos. La taula permanent, compararà l’acta amb totes les dades i inventaris que disposa, on es podrà deduir el que ha desaparegut en aquestes dècades de govern municipal de Rita Barbera”.

“Esperem que l’inventari siga suficient mesura dissuasòria i no s’atrevisquen a seguir el camí del robatori i l’espoliació del patrimoni de tots els valencians. Amb la reforma de Gallardon, d’una Justícia per a rics, ens obliga a arreplegar fons mitjançant crowdfunding per afrontar despeses del notari”, anuncien.

Jutjat de guàrdia i defensa i protecció del patrimoni

‘Jutjat de Guàrdia’ és el cinquè punt del comunicat on “davant la delictiva actuació de Rita barbera d’impedir, retardar o denegar la intervenció del Notari, sense contemplacions, ho considerarem una obstrucció a l’Acció Publica, que exercim amb Fedatari i directament portarem Rita Barbera al Jutjat de Guàrdia”.

Sisè. ‘Defensa i protecció del patrimoni’. En aquest punt Podem defensa que “el valor del nostre patrimoni dipositat en totes les institucions en la nostra ciutat de València, és incalculable. El perill de robatori, espoli i destrucció per part dels delinqüents membres del PP -20% imputats, processaments, condemnats o amb ordres d’ingrés a la presó-, està mes que constatat.

Davant això, fan una crida a totes les associacions, grups, sindicats, partits, ciutadans “per a protegir entre tots el nostre mes preat bé que són els arxius, els dipòsits d’art, els béns que constitueixen el nostre patrimoni cultural, artístic i històric, la nostra identitat”. Respecte al Museu Valencià de la Il•lustració i la Modernitat MUVIM, “disposem d’inventari d’inici. Seguirem amb caràcter d’urgència amb l’IVAM i amb el Museu de belles arts de València Sant Pio V, és necessari entre tots inventariar i protegir el nostre patrimoni”.

Finalment, al setè epígraf, ‘Circular a tots els sindicats, a tos els funcionaris, La taula permanent’, apunta que segons acord constitucional de Podem Patrimoni, “convida a tots els sindicats de l’ajuntament de València, a tots els funcionaris, a la Policia Local i a tots els ciutadans a adoptar totes les mesures preventives, totes les accions necessàries per evitar el robatori i l’espoli dels nostres béns, del nostre patrimoni. Així com denunciar davant la Policia Nacional o el Jutjat tots els delictes que es cometen al Consistori Municipal, així com l’ocultació i desaparició de proves”.

En aquest període crític, davant els riscs i perills d’activitats delictives, hem d’evitar que Rita Barbera i els seus regidors del PP arrasen amb tot abans de ser desnonats de l’ajuntament al maig de 2015, conclou el comunicat de premsa signat pel Cercle Podem Patrimoni València/ Podem Patrimoni Valencià i la Coordinadora d’Associacions de Ciutat Vella.

Comparteix

Icona de pantalla completa