Diari La Veu del País Valencià
Estudiants en vaga detenen un acte a la UPV per a protestar contra retallades
EFE / València

Els estudiants, que s’havien concentrat davant el rectorat de la universitat, s’han desplaçat fins a l’edifici Nexus de la UPV, on se celebrava la presentació, han irromput en l’acte i han llegit un manifest.

Han entrat al saló d’actes cridant ‘capitalisme és precarietat, fora les empreses de la universitat’. L’acte, en el qual es presentava l’insecticida Movento 150 O-Teq, desenvolupat conjuntament per Bayer Cropscience i la UPV, s’ha detingut uns minuts i ha continuat una vegada que els estudiants han abandonat la sala.

Dins de les dues jornades de vaga als instituts i universitats, els estudiants s’han citat per a celebrar una assemblea a les 14 hores a la UPV i aquesta vesprada, a les 18.30 hores, per a concentrar-se davant la seu del PP a València.

Per a demà s’ha previst una manifestació, a partir de les 12 hores, amb eixida en la Facultat d’Història. Sota el lema ‘Contra el capitalisme, estudiants en peu de guerra’, la vaga s’ha convocat en protesta per la situació ‘insostenible’ per als joves, amb un atur juvenil que ja supera el 50%, segons pot llegir-se en el manifest divulgat per l’Assemblea Interuniversitària de València.

A més, els estudiants denuncien el ‘augment brutal’ de les taxes universitàries, la reducció de les beques, els ‘continus atacs’ al valencià, la ‘expulsió dels estudiants per no poder pagar la matrícula’, la reducció del professorat, la massificació de les aules i l’impagament de les beques de recerca. Encara no es disposa de dades del seguiment de la vaga.

Comparteix

Icona de pantalla completa