Diari La Veu del País Valencià
Desapareix durant hores un menor en una imprudent baixada pel Xúquer

RedactaVeu / València

Una imprudència per part d’un grup d’adolescents que participaren en la vesprada del passat divendres en una baixada pel riu Xúquer amb barques de goma aigües avall d’Antella, va obligar aquest divendres a realitzar una intensa cerca pel curs del riu Xúquer que, afortunadament i, després d’hores d’angoixa, va finalitzar amb la localització del jove desaparegut, de 15 anys i d’origen senegalès.

El succés es va registrar al voltant de les 19 hores del passat divendres en la zona coneguda com el Clot de Morrió, situada un quilòmetre aigües avall de l’Assut d’Antella, una zona de poca profunditat però on la forta presència de canyars impedeix eixir a la vorera.

Segons ha pogut saber aquest diari, el jove, que navegava amb un grup d’amics, va bolcar a l’altura del paratge del Clot del Morrió, on hi ha un xicotet salt d’aigua d’un metre i ja no va poder arribar a l’embarcació. El seus companys, que viatjaven per davant d’ell, van perdre de vista el seu amic, per la qual cosa van realitzar més tard una telefonada d’emergència al 112 per informar del succeït.

Acte seguit, els agents de la Guàrdia Civil es desplaçaren fins el lloc on es trobava el grups d’adolescents per recavar més informació –ja que en un principi i segons la telefonada al 112 se cercava al jove entre les localitats d’Aiora i Alzira- i es van mobilitzar diversos efectius, entre ells un helicòpter, que va acudir al lloc dels fets de forma immediata, així com agents de la Guàrdia Civil, membres de Protecció Civil i agents de la Policia Local d’Antella.

Es va iniciar en aquell moment una intensa cerca, en la qual es va pentinar el llit del riu Xúquer, des d’Antella fins el paratge del Clot Negre (Cotes), cerca que es va prolongar durant més de dues llargues hores, en les quals es va arribar a témer el pitjor en no trobar ni rastre del xiquet. Finalment, al voltant de les 21.30 hores, una parella de veïnes d’Antella van vore el xiquet desaparegut desorientat i caminat en direcció a Antella pel voltants de la Séquia Reial del Xúquer.

Segons sembla, el jove de 16 anys, exhaust per l’esforç per nadar i tractar d’aconseguir la riba, va poder agafar-se a unes canyes i finalment va aconseguir eixir del riu. Ja fora de l’aigua i desorientat, es va dirigir caminant fins la localitat més pròxima des d’on havien embarcat.

Segons fonts de la Guàrdia Civil, el xiquet, d’origen senegalès i resident a Logronyo (La Rioja), es troba passant les seues vacances a Castelló de la Ribera i no coneixia la zona, per la qual cosa es va sentir perdut pels camps, a més d’estar “mort de por i afectat” per la complicada situació viscuda.

Comparteix

Icona de pantalla completa